Τελευταία Νέα
Διεθνή

Les Echos: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας

Les Echos: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας
Ελπίδες για μια απόφαση στο Eurogroup της Πέμπτης, στις 18 Ιουνίου
Πιο κοντά στη στάση πληρωμών βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Les Echos», μετά το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της.
Όπως σημειώνεται, ιδανικά, μια συμφωνία θα έπρεπε να εξευρεθεί σήμερα, Δευτέρα, ώστε να τεθεί προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο την Τετάρτη, την παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πρέπει τότε να είναι σε θέση να απελευθερώσουν τα κεφάλαια της τελευταίας δόσης του τρέχοντος προγράμματος, που ανέρχονται σε 7,2 δισ. ευρώ, αλλά και να αποφασίσουν μια περαιτέρω επέκταση του προγράμματος, πιθανόν έως τον Μάρτιο του 2016.
Την επόμενη εβδομάδα, η Bundestag και άλλα εθνικά κοινοβούλια, που πρέπει να ψηφίσουν επί του θέματος, θα έπρεπε τότε να δώσουν το «πράσινο φως» στη συμφωνία και τα νέα μέτρα χρηματοδότησης, ώστε η Ελλάδα να λάβει εγκαίρως χρήματα προκειμένου να αποπληρώσει το 1,6 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μάλιστα, σημειώνεται, ότι αν οι Ευρωπαίοι υποσχεθούν μια ελάφρυνση χρέους, η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν διατεθειμένη να προχωρήσει σε συμβιβασμούς όσον αφορά το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος ή τον ΦΠΑ στα νησιά.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης