Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis (Κομισιόν): Υπάρχουν οι τεχνικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία με την Ελλάδα

Dombrovskis (Κομισιόν): Υπάρχουν οι τεχνικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία με την Ελλάδα
Απαιτείται πολιτική θέληση για την επίτευξή της, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
Υπάρχουν οι τεχνικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία με την Ελλάδα, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Vladis Dombrovskis, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.
Όπως ανέφερε, η επίτευξη μιας συμφωνίας εξαρτάται από την πολιτική θέληση που θα επιδειχθεί.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο Vl. Dombrovskis σημειώνει ότι η ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο σχετικά με την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του μετά τη διακοπή το Σαββατοκύριακο του τελευταίου γύρου των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.
«Λέγαμε πάντοτε ότι θα εξετάζαμε εναλλακτικούς τρόπους για τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονταν με βάση το πρόγραμμα διάσωσης, εφόσον αυτοί έχουν πραγματική αξία», δήλωσε  και πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, τα κράτη - μέλη είναι για ευνόητους λόγους ανήσυχα και πρέπει να εγγυηθούμε ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο σχετικά με την Ελλάδα».
Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια σαφή και αξιόπιστη στρατηγική για το πώς θα ανακτήσει τη σταθερότητα στον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη.«Η μπάλα είναι σαφέστατα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης