Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ασιατικές αγορές, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών Ελλάδας – πιστωτών

Απώλειες στις ασιατικές αγορές, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών Ελλάδας – πιστωτών
Πρέπει να υπάρξει μια λύση, ώστε να προχωρήσουν οι αγορές με ή χωρίς την Ελλάδα, σημειώνουν οι αναλυτές
Απώλειες καταγράφουν τη Δευτέρα οι ασιατικές αγορές, μετά τη δραματική τροπή που πήραν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της, την Κυριακή, και με τους αναλυτές να τονίζουν την ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης, ώστε να μπορέσουν οι αγορές να συνεχίσουν την πορεία τους, με ή χωρίς την Ελλάδα.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής αγορών της OptionsXpress, Ben Le Brun, «η Ελλάδα αποτελεί τη μόνη λέξη που ακούγεται. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ή κάτι οριστικό ώστε οι αγορές να συνεχίσουν την πορεία τους στη ζωή, με ή χωρίς την Ελλάδα».
Πολλοί αναλυτές, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του CNBC, εδώ και καιρό εκτιμούσαν ότι η Αθήνα θα συνθηκολογούσε με τους πιστωτές της στο τέλος, όμως η έλλειψη σαφούς προόδου στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες τούς κάνει νευρικούς.
Σύμφωνα με τον Tetsuro Li, πρόεδρο της Commons Asset Management, «η αγορά έχει ήδη αποτιμήσει μια στάση πληρωμών, όμως αν η Ελλάδα πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ, αυτό είναι άλλο ζήτημα».
Από την πλευρά του ο Rajiv Biswas, επικεφαλής οικονομολόγος της HHS Global Insight, σε δηλώσεις του στο CNBC σημειώνει ότι θα υπάρξει ταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών στις επόμενες αποπληρωμές χρέους της.
«Υπάρχουν αυξανόμενα σημάδια ότι αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσεις και έτσι οι κίνδυνοι έχουν αυξηθεί ότι η Ελλάδα δεν θα έχει επιτύχει μια συμφωνία μέχρι τα τέλη του Ιουνίου, ότι θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ και αν συμβεί αυτό, θα μπορούσε να δημιουργηθεί πολλή αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, ενώ θα εγερθούν ερωτήματα σχετικά με το τι θα γίνει στη συνέχεια», τόνισε.
Στα της συνεδρίασης στις ασιατικές αγορές, περί τις 08:30 π.μ., ο δείκτης Nikkei στο ιαπωνικό χρηματιστήριο καταγράφει απώλειες 0,32%, στις 20.344,37 μονάδες και ο κινεζικός δείκτης SHANGAI υποχωρεί κατά 0,97%, στις 5.116,47 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,43%, στις 26.887 μονάδες και ο δείκτης Kospi κινείται χαμηλότερα κατά 0,46%, στις 2.042,76 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης