Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Σε οριακή κατάσταση η διαπραγμάτευση - Αντιφατικά τα μηνύματα

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Σε οριακή κατάσταση η διαπραγμάτευση - Αντιφατικά τα μηνύματα
Το μνημόνιο επεβλήθη με μηχανισμό το χρέος
Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, καθώς υπάρχουν αντιφατικά μηνύματα, υπογράμμισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Όπως εξήγησε, εάν με το καλό υπάρξει κατάληξη της διαπραγμάτευσης διότι βλέπουμε αντιφατικά μηνύματα από αυτή την διαδικασία και μια εναλλαγή φάσεων και συναισθημάτων, εάν έχουμε λοιπόν συντόμως μια κατάληξη, και το τονίζω, στην σημερινή στιγμή που μιλάμε τότε προφανώς και η διαδικασία της νομοθέτησης θα έχει ένα διαφορετικό χαρακτήρα και μια μεγαλύτερη άνεση με βάση το Σύνταγμα και την διαδικασία που προβλέπεται.
«Εάν όμως είμαστε αναγκασμένοι να επισπεύσουμε το νομοθετικό έργο για να προλάβουμε εξελίξεις όπως αυτή της δεινής φορολόγησης των θυμάτων του μνημονίου θα κάνουμε χρήση των δυνατοτήτων που μας δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι» τόνισε εν συνεχεία.
Αναφερόμενος στην κατάργηση του μνημονίου, υποστήριξε πως δεν είναι αυτόματη.
«Το μνημόνιο επεβλήθη με μηχανισμό το χρέος. Αν το χρέος δεν αντιμετωπιστεί, τότε το μνημόνιο όσα άρθρα κι αν καταθέσουμε για να το καταργήσουμε θα είναι εδώ εν τοις πράγμασι. Αυτή τη μάχη δίδει σήμερα η κυβέρνηση και είναι μια σκληρή μάχη η οποία έχει την κατανόηση και τη στήριξη του λαού. Μάχη ανακούφισης από τα μνημονιακά δεινά σε μια προοπτική ανασυγκρότησης της Οικονομίας μέσα από την αντιμετώπιση του βρόγχου του χρέους» εξήγησε καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης