Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Nouy (SSM): Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες και διαθέτουν ρευστότητα

Nouy (SSM): Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες και διαθέτουν ρευστότητα
Τα ελληνικά εποπτικά όργανα έχουν κάνει καλή δουλειά στο τραπεζικό σύστημα
Την εκτίμησή της ότι οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν «απολύτως φερέγγυες και διαθέτουν ρευστότητα» επανέλαβε η Daniele Nouy, επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου Τραπεζών (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η Nouy επεσήμανε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
«Τα ελληνικά εποπτικά όργανα έχουν κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα», υπογράμμισε η επικεφαλής του SSM, καθώς αυτό αποδείχθηκε και από τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής.
Στη συνέχεια, παραδέχτηκε ότι «υπήρξαν βέβαια δύσκολες φάσεις γι αυτά τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένες για δύσκολους καιρούς όσο σήμερα».
Τέλος, ερωτηθείσα για το αν θεωρεί πρόβλημα το γεγονός ότι οι απαιτήσεις του δημοσίου προς τις ελληνικές τράπεζες ξεπερνούν το 40% του μετοχικού κεφαλαίου τους, η Nouy σημειώνει ότι «αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό θέμα, αλλά ένα γενικό ζήτημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης