Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπονομεύει τις προσπάθειες για συμφωνία η διγλωσσία των δανειστών - Κόντρα ΔΝΤ - ΕΕ για τα τεχνικά κλιμάκια - Aντιδρά η Αθήνα

Υπονομεύει τις προσπάθειες για συμφωνία η διγλωσσία των δανειστών - Κόντρα ΔΝΤ - ΕΕ για τα τεχνικά κλιμάκια - Aντιδρά η Αθήνα
Η σύγχυση που προκλήθηκε για το εάν συνεχίζονται ή έχουν τερματιστεί οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο στις Βρυξέλλες ανάγκασε το Μαξίμου σε ηχηρή παρέμβαση
Νέα εμπόδια σε κάθε προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας θέτει στον δρόμο της Ελλάδας η διγλωσσία των δανειστών και δη οι διαφορές που εντοπίζονται μεταξύ της στάσης του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων.
Η σύγχυση που προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες για το εάν συνεχίζονται ή έχουν τερματιστεί οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο στις Βρυξέλλες ανάγκασε το Μέγαρο Μαξίμου σε ηχηρή παρέμβαση.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι την αρχική βόμβα την έριξε το ΔΝΤ αποκαλύπτοντας πως αποχωρούν τα κλιμάκιά του από τις Βρυξέλλες, λόγω της έλλειψης προόδου.
Οι διαφορές με την Ελλάδα παραμένουν μεγάλες, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Gerry Rice, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, καθώς παραμένουν οι σημαντικές διαφορές.
Παράλληλα, ο Rice γνωστοποίησε πως τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ εγκαταλείπουν τις Βρυξέλλες και επιστρέφουν στην Ουάσιγκτον.
Κύριος λόγος της αποχώρησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου, είναι η αποτυχία επίτευξης σημαντικής προόδου.
«Παραμένουμε μακριά ακόμη από τη συμφωνία» κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών σε τεχνικό επίπεδο, έσπευσε, λίγη ώρα αργότερα, να δηλώσει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, E. Dombrovskis, κόντρα στις βόμβες που εξαπέλυσε νωρίτερα το ΔΝΤ.
Οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται κανονικά, διεμήνυσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, επιχειρώντας να καθησυχάσει για τις αυστηρές συστάσεις του ΔΝΤ.
Εάν υπάρξει πολιτική βούληση, μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Μπροστά σε αυτό το κλίμα, ηχηρό μήνυμα στην ευρωπαϊκή ηγεσία πως πρέπει να αντιμετωπίσει τις διαφορές που εντοπίζονται στις τάξεις των δανειστών και δη ανάμεσα σε ΔΝΤ και ΕΕ, που δυσχεραίνουν την επίτευξη συμφωνίας, απέστειλαν κυβερνητικοί κύκλοι.
«Είναι θέμα της της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης να αναλάβει τις ευθύνες της και τις αποφάσεις της αν οι θεσμοί διαφωνούν μεταξύ τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Η Αθήνα είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς για να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία, επισήμανε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
«Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα εναπομείναντα θέματα, όπως το δημοσιονομικό και η βιωσιμότητα του χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης