Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Die Welt: Πιο κοντά στον Gabriel (αντικαγκελάριος) παρά στον Schaeuble (ΥΠΟΙΚ) η Merkel

Die Welt: Πιο κοντά στον Gabriel (αντικαγκελάριος) παρά στον Schaeuble (ΥΠΟΙΚ)  η Merkel
Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι φήμες περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble καθώς και γίνεται όλο και πιο έντονη συζήτηση για το χάσμα που τον χωρίζει με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel σχετικά με το θέμα της Ελλάδας
Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι φήμες περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble καθώς και γίνεται όλο και πιο έντονη συζήτηση για το χάσμα που τον χωρίζει με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel σχετικά με το θέμα της Ελλάδας.
Σε σημερινό της δημοσίευμα η Die Welt αναφέρει ότι η Merkel είναι πιο κοντά με τον αντικαγκελάριο Sigmar Gabriel απ’ ό,τι με τον Schaeuble, ο οποίος μπορεί και να σκεφτόταν την παραίτηση.
Σε αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι προτεραιότητα για την καγκελάριο είναι να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και ότι κατέστη σαφές τις τελευταίες μέρες πως Merkel και Schaeuble δεν λειτουργούν πλέον σε σύμπνοια.
Επίσης στέκεται στη δήλωση του αναπληρωτή εκπρόσωπου του συγκυβερνώντος κόμματος (SPD), Carsten Schneider, ο οποίος είπε στη γερμανική τηλεόραση ZDF ότι ο Schaeuble έχει πλέον την ίδια θέση στις διαπραγματεύσεις με τον συνάδελφό του από την Ελλάδα, Γιάνη Βαρουφάκη:
«Επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις, αλλά όχι πια να διαπραγματεύεται».
Στο μεταξύ και η Handelsblatt αναφέρεται σε ρήγμα μεταξύ των Merkel και Schaeuble, και ότι οι σχέσεις τους θυμίζουν τη σχέση... των κ. κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη!
«Η Merkel αφαίρεσε από τον Schaeuble την εντολή διαπραγμάτευσης», τονίζει η εφημερίδα και σχολιάζει ότι «ο Schaeuble είναι ο πολιτικός που ξεστομίζει συχνά τη λέξη Grexit στο υπουργικό συμβούλιο.
Αντίθετα με την Καγκελάριο πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν λίγοι συμβιβασμοί με την Αθήνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης