Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Σχεδόν... όλοι οι βουλευτές θα ψηφίσουν τη συμφωνία - Η κυβέρνηση έπρεπε να προβεί σε μονομερείς ενέργειες

Φίλης: Σχεδόν... όλοι οι βουλευτές θα ψηφίσουν τη συμφωνία - Η κυβέρνηση έπρεπε να προβεί σε μονομερείς ενέργειες
"Ορισμένοι θέλησαν να ρίξουν την κυβέρνηση, προκαλώντας πανικό στους πολίτες"
Τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής προσπάθειας απαρίθμησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.
Παραχωρώντας συνέντευξη στο «ThePressProject», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ήταν λάθος η επιλογή της κυβέρνησης να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της διαπραγμάτευσης.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως ήταν ψευδαίσθηση η πίστη της Ελλάδας ότι η δημοκρατία θα υπερνικούσε τα τελεσίγραφα των δανειστών.
O Νίκος Φίλης παραδέχθηκε ακόμη, πως ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να θέσει στο προσκήνιο την ανάγκη παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα.
Όσον αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, παραδέχθηκε πως βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, αν και οι θεσμοί αδυνατούν να τηρήσουν μία ενιαία γραμμή.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την εκτίμηση πως η συμφωνία θα υπερψηφιστεί από όλους του κυβερνητικούς βουλευτές… σχεδόν.
«Για τίποτα δεν είμαι σίγουρος. Το πολιτικό δίλημμα είναι σκληρό» διευκρίνισε παράλληλα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε εν συνεχεία, ότι ορισμένοι θέλησαν να ρίξουν την κυβέρνηση, προκαλώντας πανικό στους πολίτες.
«Έλεγαν ότι θα κλείσουν οι τράπεζες. Το κινδυνολογικό παιχνίδι και μέσα και έξω απέτυχε. Ωστόσο απαιτούνται αποφασιστικές τομές» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις ιδιωτικοποίησης, επισήμανε πως πρόκειται για ζήτημα που χτυπάει το κοινωνικό σώμα της Αριστεράς και της Προόδου.
«Θέλουμε να εισάγουμε στο παιχνίδι και άλλες δυνάμεις όπως η Κίνα, η οποία θέλει να επενδύσει στο λιμάνι του Πειραιά» εξήγησε, ενώ πρόσθεσε πως το ίδιο ισχύει και για τον Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης