Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Καταγγέλλει παιχνίδια σκοπιμοτήτων, που καλλιεργούν τη ρήξη και το Grexit

Δ. Παπαδημούλης: Καταγγέλλει παιχνίδια σκοπιμοτήτων, που καλλιεργούν τη ρήξη και το Grexit
Όποιος δεν μπορεί να βοηθήσει, ας μην βλάπτει, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Βρώμικα παιχνίδια σκοπιμοτήτων κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι θέλουν να καλλιεργήσουν τη ρήξη και το σενάριο του Grexit, ενώ έστειλε μήνυμα προς άπαντες ότι αν κάποιος δεν μπορεί να βοηθήσει, τουλάχιστον να μην βλάπτει.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «υπάρχουν κύκλοι που για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες, παίζουν παιχνίδια και τα παιχνίδια αυτά είναι βρώμικα».
Θέλουν να καλλιεργήσουν τη ρήξη, το σενάριο του Grexit, θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική πλευρά και να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «απάντηση σε αυτούς δίνει σημερινό άρθρο του "Spiegel", που λέει ότι -ενδεχομένως μόνο για τη Γερμανία- το κόστος ενός Grexit θα είναι ένα τρισεκατομμύριο ευρώ και θα βάλει όλη την Ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία σε αχαρτογράφητα νερά».
«Πρέπει να δείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση, γιατί σε μια διαπραγμάτευση μετρά και η εικόνα της συνοχής», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.
«Επειδή κορυφώνεται η διαπραγμάτευση και σε λίγες ώρες υπάρχει μια συνάντηση κορυφής Τσίπρα – Merkel - Hollande, νομίζω ότι αυτή την ώρα αυτό που χρειάζεται είναι ευθύνη, σοβαρότητα, ανοιχτά μάτια και μυαλά -γιατί παίζονται πολλά παιχνίδια- και η μέγιστη δυνατή στήριξη της προσπάθειας που κάνει η χώρα», σημείωσσε.
Όποιος δεν μπορεί να βοηθήσει, τουλάχιστον ας μη βλάπτει και αναφέρομαι στους πάντες: πολιτικούς, δημοσιογράφους, κόμματα της αντιπολίτευσης, σε εμάς, σε όλους, τόνισε χαρακτηριστικά.
«Στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κυβέρνηση εξασφάλισε υποχωρήσεις που μεταφράζονται σε εξοικονόμηση 9 δισεκατομμυρίων ευρώ στη διετία 2015-16», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ σχετικά με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες σημείωσε ότι «θέλω να πιστεύω ότι η αποψινή συνάντηση, ακόμα κι αν δεν δώσει τη λύση, θα δώσει μια ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης