Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Imparcial: Απρόθυμοι Merkel και Hollande να συναντηθούν με τον Τσίπρα - Aντιμέτωπη με την άβυσσο η Ελλάδα

El Imparcial: Απρόθυμοι Merkel και Hollande να συναντηθούν με τον Τσίπρα - Aντιμέτωπη με την άβυσσο η Ελλάδα
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και την πιθανότητα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ, κάτι που διατηρεί την αβεβαιότητα και ενισχύει την ανησυχία στις χρηματαγορές, καθώς οι επιπτώσεις είναι απρόβλεπτες
Ενάντια στον χρόνο εργάζεται η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζει η ισπανική εφημερίδα «El Imparcial», προκειμένου η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel και ο γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, να συναντηθούν στο περιθώριο της συνάντησης της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου, που επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σύμφωνα με τον οποίο «αν δε υπάρξει κινητικότητα, δεν θα υπάρξει συνάντηση», καθώς «Γερμανία και Γαλλία δεν βλέπουν το νόημα μιας συνάντησης προς το παρόν».
Η κατάσταση της Ελλάδας κάθε φορά είναι και περισσότερο απογοητευτική, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Ο χρόνος της διαπραγμάτευσης εξαντλείται και με την προθεσμία της 30ής Ιουνίου να πλησιάζει, όταν η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποπληρώσει το 1,6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, οι πιστωτές εμφανίζονται πιο σκληροί και άκαμπτοι.
Εν μέσω μιας σημαντικής φυγής κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες και με τα φορολογικά έσοδα χαμηλότερα του αναμενόμενου, η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης και με εμφανή την ανάγκη ύπαρξης ενός τρίτου προγράμματος οικονομικής βοήθειας.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει λιγότερο από δυόμισι εβδομάδες για να φθάσει σε μια συμφωνία, τονίζεται και επισημαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν φθάσει σε ένα τέλμα εξαιτίας δύο σημείων διαφωνίας, της αύξησης του ΦΠΑ και της μείωσης των συντάξεων, ειδικά των πιο χαμηλών.
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και την πιθανότητα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ, κάτι που διατηρεί την αβεβαιότητα και ενισχύει την ανησυχία στις χρηματαγορές, καθώς οι επιπτώσεις δεν μπορούν να προβλεφθούν, παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι οίκοι αξιολόγησης επαναλαμβάνουν ότι θα είναι αντιμετωπίσιμες.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης