Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Parisien: Ενώ η Κομισιόν θέλει να πιστέψει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα, ο Τσίπρας συναντά τη Merkel

Le Parisien: Ενώ η Κομισιόν θέλει να πιστέψει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα, ο Τσίπρας συναντά τη Merkel
Πολύ λίγος χρόνος έχει απομείνει για την επίτευξη μιας συμφωνίας, σημειώνεται στο δημοσίευμα
Στην κρίσιμη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien», μετά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της και ενώ η Κομισιόν εκτιμά ότι είναι πιθανή μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες.
Καθώς η Αθήνα αρχίζει να μένει από χρήματα, σημειώνεται, την Τρίτη επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αντιπροτάσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και μέτρα ώστε να καλύψει τα κενά που υπάρχουν και να αποφύγει μια χρεοκοπία.
Μια συμφωνία είναι πιθανή τις επόμενες ημέρες, τόνισε χθες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Vladis Dombrovskis, προσθέτοντας ότι «πάνω απ' όλα απαιτείται πολιτική θέληση από τις ελληνικές αρχές και επομένως, λιγότερος τακτικισμός και περισσότερη δουλειά».
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να συναντηθεί στο περιθώριο της Συνόδους Κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, η οποία έχει εμπλακεί ενεργά στις διαπραγματεύσεις μαζί με τον γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande.
Παράλληλα, τονίζεται ότι στη συνάντηση δεν αναμένεται να παρευρεθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ο οποίος διαδραματίζει τον ρόλο του μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις.
Επίσης, στο άρθρο της Le Parisien σημειώνεται ότι η πρόταση που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση κρίθηκε ανεπαρκής από τους πιστωτές της, με τον επικεφαλής του Eurogrou, Jeroen Dijsselbloem, να προσπαθεί να περιορίσει την σχετική αισιοδοξία για μια συμφωνία.
Σύμφωνα με πηγή στην Ε.Ε., που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, η Ελλάδα προτείνει έναν νέο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα (0,75% του ΑΕΠ όταν οι πιστωτές ανέμεναν 1%), όταν την περασμένη εβδομάδα είχε φανεί ότι είχε υπάρξει μια πρωταρχική συμφωνία σε αυτό το θέμα και προσθέτει ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα για την αξιοπιστία της στρατηγικής των Ελλήνων.
Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το κόμμα του να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης και υπογραμμίζει ότι ο χρόνος για την επίτευξη μιας συμφωνίας είναι πολύ λίγος, καθώς η χώρα πρέπει στο τέλος του μήνα, όταν λήγει και το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης, να αποπληρώσει και το ποσό του 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης