Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Σχεδόν απίθανο να συνεχιστεί η πτώση του γεν

Kuroda (BoJ): Σχεδόν απίθανο να συνεχιστεί η πτώση του γεν
Πολλοί επενδυτές αρχίζουν να βλέπουν με καχυποψία μια τόσο απότομη πτώση του γεν, εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει στις ιαπωνικές εισαγωγές αλλά και τις εξαγωγές στις ΗΠΑ
Πολύ μικρές είναι οι πιθανότητες να συνεχίσει να υποχωρεί το ιαπωνικό νόμισμα, γεν, έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, μετά τη σημαντική υποτίμηση που κατέγραψε από τον Μάιο και η οποία έχει πλήξει τους ιάπωνες επενδυτές τις τελευταίες ημέρες.
«Είναι ελάχιστα πιθανό το ευρώ να συνεχίσει να αποδυναμώνεται περαιτέρω», σημείωσε σήμερα, Τετάρτη, ο Kuroda ενώπιον επιτροπής της ιαπωνικής Κάτω Βουλής.
Ενισχυμένο από τις εικασίες για επικείμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, το δολάριο έχει ανατιμηθεί 5% έναντι του γεν μέσα σε λίγες μόνον εβδομάδες.
Η απότομη πτώση του ιαπωνικού νομίσματος ως ένα σημείο εξυπηρέτησε στο να ενθαρρυνθεί ένα καλύτερο ανοδικό σερί στον Nikkei εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, μέχρι που η ένταση της πτώσης ήταν τέτοια που άρχισαν να κλονίζονται οι συμμετέχοντες στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, το οποίο στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει υποχωρήσει περισσότερο από 2%.
Πολλοί επενδυτές αρχίζουν να βλέπουν με καχυποψία μια τόσο απότομη πτώση του γεν, εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει στις ιαπωνικές εισαγωγές αλλά και τις εξαγωγές στις ΗΠΑ.
Μετά τα σχόλια του διοικητή της Bank of Japan, H. Kuroda, το δολάριο κινούνταν νωρίς στην περιοχή των 124 γεν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης