Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαλαβάνη προς μεγαλοοφειλέτες: Όσοι δεν μπουν στη ρύθμιση θα υποστούν σοβαρές συνέπειες

Βαλαβάνη προς μεγαλοοφειλέτες:  Όσοι δεν μπουν στη ρύθμιση θα υποστούν σοβαρές συνέπειες
Η  υπουργός είπε ότι μέχρι σήμερα μόνο 130 μεγαλοφειλέτες με χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση που σημαίνει ότι το 99,9% δεν το έχει κάνει αφού συνολικά ανέρχονται σε 6.500
Αυστηρή προειδοποίηση προς τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, προκειμένου να ενταχθούν στις τρέχουσες ρυθμίσεις οφειλών, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ανακοινώνοντας παράλληλα ότι μέχρι στιγμής από όλες τις σχετικές ρυθμίσεις έχουν εισπραχθεί 933 εκατομμύρια ευρώ.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχαρη, η κ. Βαλαβάνη έκανε έκκληση να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων όσο το δυνατόν περισσότεροι μέχρι 26/6 που τελειώνει η σχετική παράταση που δόθηκε και τόνισε:
«Παρότι δε μ’ αρέσει να απειλώ ή να λέω μεγάλα λόγια, υπάρχουν 6.500 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) που είχαν μια μοναδική ευκαιρία να ενταχθούν στη ρύθμιση.
Για όσους δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν μέχρι τη λήξη της ρύθμισης, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες.
Όσο σοβαρές μπορεί να είναι αυτές οι συνέπειες» ξεκαθάρισε.
Η ίδια έκανε λόγο για ενδιαφέρον «πέραν πάσης προσδοκίας», σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί συνολικά από όλες τις ρυθμίσεις οφειλών, 933 εκατ. ευρώ, ενώ προσδοκάται ότι με το πέρας και της παράτασης των 100 δόσεων, να ρυθμιστούν οφειλές 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων γνωστοποίησε :
-Στα τελευταία στοιχεία έως το Σάββατο 6/6/2015 έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, 45.063 οφειλέτες και από αυτούς ήταν σε άλλες ρυθμίσεις το 21%, δηλαδή 9.805 οφειλέτες.
-Μέχρι 6/6/2015 είχαν εισπραχθεί ως προκαταβολές 45,5 εκατ. ευρώ ενώ είχαν ρυθμιστεί συνολικά 571 εκατ.
-Οι κλειστές και επικαιροποιημένες αιτήσεις μέχρι το Σάββατο 6/6 ήταν 650 χιλιάδες και αφορούσαν ρυθμιζόμενο κεφάλαιο 4,1 δις ευρώ.
Όσο για τους μεγαλοοφειλέτες, η υπουργός είπε ότι μέχρι σήμερα μόνο 130 μεγαλοφειλέτες με χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση που σημαίνει ότι το 99,9% δεν το έχει κάνει αφού συνολικά ανέρχονται σε 6.500.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης