Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Από πειραματόζωο της κρίσης, η Ελλάδα μπορεί να γίνει αφετηρία θετικών αλλαγών

Δ. Παπαδημούλης: Από πειραματόζωο της κρίσης, η Ελλάδα μπορεί να γίνει αφετηρία θετικών αλλαγών
Ακόμη και μια συμφωνία με επιμέρους υποχωρήσεις, αν καταφέρουμε να μας δώσει χώρο και χρόνο να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, θα μας επιτρέψει να πάψουμε να είμαστε μόνοι, σημείωσε
Από πειραματόζωο της κρίσης και της νεοφιλελεύθερης συνταγής, η Ελλάδα μπορεί να γίνει αφετηρία θετικών αλλαγών, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε δηλώσεις του στις Ημερίδες Μελέτης.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «το θέμα του χρέους δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου» και πρόσθεσε ότι «αυτό που διεκδικούμε για τη χώρα μας, να καταστεί το χρέος βιώσιμο, δεν είναι μια ειδική λύση για την Ελλάδα, είναι ένα άνοιγμα δρόμου που σπάει τη μονοκαλλιέργεια μιας, με θρησκευτικό φανατισμό, μονομερούς λιτότητας που έχει καταστήσει προβληματική την ίδια την Ευρωζώνη».
Το ζητούμενο, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, «είναι λύσεις εναλλακτικές, για την ανάπτυξη, για τη συνοχή, για το χρέος.
»Ίσως ακούγεται εξαιρετικά φιλόδοξο, αλλά η Ελλάδα από πειραματόζωο της κρίσης και της άγριας νεοφιλελεύθερης συνταγής μπορεί να γίνει αφετηρία θετικών αλλαγών.
»Για να αλλάξει όμως η Ευρώπη χρειάζεται να το αποφασίσουν οι λαοί της, χρειάζονται αλλαγές στους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς και γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να παραμείνει ζωντανό και να αποφύγει τον ξαφνικό θάνατο το παράδειγμα νίκης της ελληνικής Αριστεράς», ανέφερε.
«Ακόμη και μια συμφωνία με επιμέρους υποχωρήσεις, αν καταφέρουμε να μας δώσει χώρο και χρόνο να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, θα μας επιτρέψει να πάψουμε να είμαστε μόνοι, διότι έρχονται αλλαγές θετικές και σε άλλες χώρες και γιατί το ελληνικό παράδειγμα μπορεί να ενισχύσει τη δυναμική αυτών των αλλαγών», σημείωσε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Το ζητούμενο είναι να αποφύγουμε την τιμωρητική λογική, το σχέδιο Σόιμπλε που θέλει να τιμωρηθούν οι Έλληνες, προς παραδειγματισμό και των υπολοίπων Ευρωπαίων, επειδή ψήφισαν Αριστερά, επειδή ψήφισαν εναντίον της λιτότητας, επειδή ψήφισαν ότι δεν θέλουν να παραμείνουν αποικία χρέους, επισήμανε.
Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας να γεφυρώνουμε κάθε μέρα το «θέλω» και το «μπορώ», να κάνουμε βήματα πρακτικά, με αποτέλεσμα, να δείχνουμε ότι γίνεται αλλιώς. Δοκιμαζόμαστε σε δύσκολα πεδία, δεν θα βρούμε τις απαντήσεις έτοιμες στα παλιά βιβλία. Πρέπει όμως να πατάμε γερά στις παραδόσεις μας για να ανοίγουμε δρόμους, κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης