Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 3,5 μηνών ο Xetra DAX έχασε και τις 11.000 μονάδες – Πτώση 11% από τα ιστορικά υψηλά!

Σε χαμηλό 3,5 μηνών ο Xetra DAX έχασε και τις 11.000 μονάδες – Πτώση 11% από τα ιστορικά υψηλά!
Το ελληνικό ζήτημα «πληγώνει» τις διεθνείς αγορές και πιέζει για λύση – Πτώση 11% στον Dax από τα υψηλά του - Πτωτικά και η υπόλοιπη Ευρώπη
Κάτω (και) από τις 11.000 μονάδες κινείται σήμερα ο δείκτης Xetra DAX, ο σημαντικότερος ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης, έχοντας κατέλθει σε χαμηλά 3,5 μηνών.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης κινείται για πολλοστή φορά – εσχάτως – πτωτικά, έχοντας κατέλθει στις 10.972 μονάδες με νέες απώλειες 0,90%!
Κάτω από τις 11.000 μονάδες ο DAX είχε να κατέλθει από τις 20 Φεβρουαρίου του 2015!
Ήδη καταγράφει πτώση περί τις 1.400 μονάδες ή πλέον του 11% από τα ιστορικά υψηλά των 12.390,75 μονάδων που (ενδοσυνεδριακά) βρέθηκε στις 10 Απριλίου 2015.
Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητη πτώση – διόρθωση για έναν τόσο βαρύ δείκτη, που δεν συνηθίσει τις μεγάλες ημερήσιες διακυμάνσεις και τις ακραίες κινήσεις.
Βεβαίως, μετά από τόσα πολλά διαρκή ιστορικά ρεκόρ, ο δείκτης Xetra DAX ασφαλώς και αναζητούσε αφορμή ή αιτία αποφόρτισης. Τεχνικά λοιπόν, όφειλε να κάνει διόρθωση καθώς αυτό που συνέβαινε και το πρώτο τρίμηνο του 2015 ήταν αξιοσημείωτο, μετά και το ράλι όλων των προηγούμενων ετών.
Όσο και αν το διεθνές χρηματοπιστωτικό οικοδόμημα έχει θωρακιστεί και «ασφαλιστεί» τα τελευταία χρόνια δια παν ενδεχόμενο σε ότι αφορά τη δημοσιονομική «τύχη» - κατάληξη της Ελλάδας, η αλήθεια είναι ότι για όλο το σύστημα, κινδυνεύει να «βαδίσει» σε αχαρτογράφητα νερά.
Μπορεί λοιπόν μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη να έχει πάψει να είναι ταμπού και το απόλυτο casus belli για την ευρωπαϊκή οικονομία και γενικότερα για την παγκόσμια οικονομία, όμως, επενδυτικά, οι τριγμοί που εύλογα θα επιφέρει, θα είναι μεγάλοι.
Αυτό «καθρεφτίζει» το τελευταίο διάστημα και η πορεία του βαρύτερου και ισχυρότερου δείκτη ευρωπαϊκού χρηματιστηρίου, που είναι ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.
Πτωτικά κινούνται και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με τον CAC 40 στις 4.834 μονάδες με νέα πτώση -0,48%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης