Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δημοψήφισμα για τον ΦΠΑ στα νησιά πρότεινε ο Βαρουφάκης – Συμφωνία τριών σημείων με τους φορείς του Αιγαίου

Δημοψήφισμα για τον ΦΠΑ στα νησιά πρότεινε ο Βαρουφάκης – Συμφωνία τριών σημείων με τους φορείς του Αιγαίου
Το δημοψήφισμα θα έχει κινηματικό χαρακτήρα, με έντονο πολιτικό συμβολισμό, στα νησιά του Αιγαίου σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τον ΦΠΑ στα νησιά ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μετά από πρόταση του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Το δημοψήφισμα θα έχει κινηματικό χαρακτήρα, με έντονο πολιτικό συμβολισμό, στα νησιά του Αιγαίου, και στόχο την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, το ερώτημα του δημοψηφίσματος έχει ήδη γνωστοποιηθεί δι’ επιστολής στον Υπουργό Οικονομικών, με κοινοποίηση στους υπουργούς κκ. Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους βουλευτές του Νοτίου Αιγαίου και αφορά στην νησιωτικότητα, η οποία παραμένει ζητούμενο για την χώρα.
Η νησιωτικότητα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικών νησιωτικών πολιτικών, που ενώ προβλέπονται από το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ενώ τυγχάνουν ευρείας εφαρμογής εδώ και χρόνια σε νησιωτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως π.χ. στα νησιά Μαδέρα, Αζόρες, Κανάρια, Θέουτα, Μελίγια, Κορσική), εν τούτοις ποτέ δεν έγινε ούτε καν απόπειρα θέσπισής τους στην Ελλάδα, τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό κατοικημένων νησιών της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί στο Αιγαίο ένας χώρος ανισοτήτων και βασικών ελλείψεων ζωτικής σημασίας, αντί για τον χώρο των ίσων ευκαιριών, όπως άλλωστε προβλέπεται στην ιδρυτική της Ευρώπης, Συνθήκη της Ρώμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης