Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Ποτάμι: Ανάγκη στήριξης από τις ΗΠΑ για την επίτευξη συμφωνίας

Το Ποτάμι: Ανάγκη στήριξης από τις ΗΠΑ για την επίτευξη συμφωνίας
Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα είχε τη Δευτέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης και αντιπροσωπεία του Ποταμιού
Στήριξη από τις ΗΠΑ στη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και δανειστών με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα David Pearce, με τον οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε «ιδιαίτερα θετικό κλίμα», συζητήθηκαν θέματα τόσο διμερών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, όσο και ευρύτερα θέματα που αφορούν τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου, καθώς και οι πρόσφατες εξελίξεις στις οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέλυσε στον Αμερικανό Πρέσβη τις θέσεις του Ποταμιού σε σχέση με την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας, επανέλαβε ότι το κόμμα θα υπερψηφίσει μία ευρωπαϊκή συμφωνία και υπογράμμισε τη σημασία στήριξης των διαπραγματεύσεων προς μια τέτοια συμφωνία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με το Ποτάμι, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα προώθησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών προκειμένου να προσελκυσθούν επενδύσεις στην Ελλάδα, και στις προοπτικές της χώρας να καταστεί σημαντικός τεχνολογικός και εμπορικός κόμβος όταν απαλλαγεί από εμπόδια που την περιορίζουν σήμερα.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως μία περιφερειακή δύναμη σταθερότητας, ανάπτυξης, δημοκρατίας και ελευθερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθώς και για τον καθοριστικό ρόλο που Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παίξουν στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων της περιοχής όπως το κυπριακό.
Τέλος, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το συνεπακόλουθο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη με τις επιπτώσεις που έχει τόσο στους μετανάστες, όσο στις χώρες προέλευσης και τις χώρες υποδοχής τους.
Από το Ποτάμι στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Τουρκικών & Βαλκανικών Υποθέσεων, Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης, η Επικεφαλής του γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, Οντίν Λιναρδάτου και το μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού και πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Δικαιωμάτων, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης