Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wilbur Ross: Συντάξεις και ΦΠΑ το μεγάλο «αγκάθι» για την Ελλάδα - Κίνδυνος για την Ευρώπη από τυχόν Grexit

Wilbur Ross: Συντάξεις και ΦΠΑ το μεγάλο «αγκάθι» για την Ελλάδα - Κίνδυνος για την Ευρώπη από τυχόν Grexit
«Η επένδυση στην Ελλάδα στράβωσε, όταν ο Αντώνης Σαμαράς προκήρυξε πρόωρες εκλογές πριν από έξι μήνες»
Το πραγματικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δεν είναι η βιωσιμότητα του χρέους, αλλά οι συντάξεις και ο ΦΠΑ, υπογράμμισε ο μεγαλο-επενδυτής Wilbur Ross.
Μιλώντας στο CNBC, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχους εκτίμησε πως στο τέλος, θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αρκεί να επιλυθεί το ζήτημα των συντάξεων και του ΦΠΑ.
«Το πραγματικό αγκάθι δεν είναι το χρέος, αλλά κυρίως οι συντάξεις και σε δεύτερο επίπεδο, ο ΦΠΑ» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ας σημειωθεί πως ο Wilbur Ross διαθέτει μετοχές τόσο στην Τράπεζα Κύπρου, όσο και στην Eurobank.
«Η διαφωνία έγκειται στο εάν η Ελλάδα θα προβεί σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα παράσχουν την πολιτική κάλυψη στους δανειστές ώστε να συναινέσουν στη διαγραφή του ελληνικού χρέους» εξήγησε αναλυτικά.
Όπως προειδοποίησε, εάν δεν επέλθει συμφωνία και η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, θα καταρρεύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, του οποίου η έκθεση στην Ελλάδα ανέρχεται στα 80 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή το μέγεθος του Έκτακτου Μηχανισμού Παροχής Ρευστότητας (ELA).
Η έκθεση του W. Ross στην Ελλάδα ανέρχεται σε 30 εκ. δολάρια.
«Η επένδυση στην Ελλάδα στράβωσε, όταν ο Αντώνης Σαμαράς προκήρυξε πρόωρες εκλογές πριν από έξι μήνες» σημείωσε ο Αμερικανός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης