Τελευταία Νέα
Διεθνή

Timmer (World Bank): Ελλάδα και δανειστές να σταματήσουν το… παιχνίδι κατηγοριών

Timmer (World Bank): Ελλάδα και δανειστές να σταματήσουν το… παιχνίδι κατηγοριών
"Ο αντίκτυπος του Grexit είναι δύσκολο να προβλεφθεί, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο"
Να σταματήσουν το «blame game» (παιχνίδι κατηγοριών) και να εξετάσουν ένα μακρόπνοο σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας καλεί Αθήνα και Βρυξέλλες ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Hans Timmer.
Mιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, o αναλυτής της Παγκόσμιας Τράπεζας υποστήριξε πως Ελλάδα και δανειστές θα πρέπει να εστιάσουν στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και να σταματήσουν το παιχνίδι κατηγοριών.
Η Ελλάδα, όπως εξήγησε, πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος ασφάλειας και στην ανάπτυξη του επενδυτικού κλίματος.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο H. Timmer εκτίμησε πως o αντίκτυπος του Grexit είναι δύσκολο να προβλεφθεί, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο.
«Θα πρόκειται για ένα κακό σενάριο. Αλλά και τα εναλλακτικά σενάρια, τα οποία προβλέπουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, θα είναι εξίσου κακά, εάν δεν επικεντρωθούν στις μεταρρυθμίσεις» διέτεινε το στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης