Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: O Tσίπρας απέρριψε την πρόταση των δανειστών και η Ελλάδα πιο κοντά στο Grexit

Financial Times: O Tσίπρας απέρριψε την πρόταση των δανειστών και η Ελλάδα πιο κοντά στο Grexit
Γιατί όταν μια χώρα της Δύσης καθυστερεί την καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ, τότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι η χώρα αυτή δεν μπορεί καν να κάνει οικονομική διακυβέρνηση...
Την απόρριψη της παράλογης προσφοράς των δανειστών επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής 5/6 ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, όπως επισημαίνουν οι Financial Times, σχολιάζοντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.
Όπως τονίζουν οι Financial Times, σε νέο τους δημοσίευμα, ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τα κόμματα της βουλής πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παράλογη πρόταση των δανειστών.
Την ίδια στιγμή ωστόσο ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως είναι έτοιμος να συμβιβαστεί με του δανειστές παρά το γεγονός πως ακόμη είναι αρκετά εκείνα που τους χωρίζουν.
Οι στιγμές για την Ελλάδα είναι κρίσιμες, ενώ όλη η προσοχή στρέφεται εκ νέου στο Βερολίνο τη Δευτέρα 8/6, καθώς συνεδριάζουν ξανά οι δανειστές της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν όλες οι διαφορές και να καταρτιστεί μια νέα πρόταση προς την Αθήνα, με στόχο την οριστική επίτευξη συμφωνίας.
Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην έξοδό της από το ευρώ, σχολιάζουν, ωστόσο, οι Financial Times, μεταφράζοντας ως ένα εξαιρετικά αρνητικό σημάδι την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην καταβάλλει τη δόση των 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ την Παρασκευή, αλλά αντίθετα να καταθέσει αίτημα για ενοποίηση των τεσσάρων δόσεων του Ιουνίου προς το ΔΝΤ σε μια δόση και καταβολή αυτής στις 30 Ιουνίου.
Όπως προσθέτει το εν λόγω δημοσίευμα, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στο Grexit.
Γιατί;
Γιατί όταν μια χώρα της Δύσης καθυστερεί την καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ - κάνοντας χρήση ενός μηχανισμού που πριν από δεκαετίες είχε χρησιμοποιήσει η Zάμπια - τότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι η χώρα αυτή δεν μπορεί καν να κάνει οικονομική διακυβέρνηση...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης