Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύκλοι Λαφαζάνη: Σκοπιμότητες τα περί θετικής γνώμης για το σύνολο της ελληνικής πρότασης

Κύκλοι Λαφαζάνη: Σκοπιμότητες τα περί θετικής γνώμης για το σύνολο της ελληνικής πρότασης
Ξεκαθαρίζουν ότι ο υπουργός δεν εξέφρασε θετική άποψη για το σύνολο του κειμένου που παρουσιάστηκε στους θεσμούς
Συνεργάτες του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη διευκρινίζουν ότι δεν ευσταθούν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο υπουργός «εκφράζει θετική γνώμη για το σύνολο των θέσεων που φέρονται ως πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους «Θεσμούς»».
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν ότι «αυτά δεν έχουν καμία σχέση με όσα είπε ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πράγμα άλλωστε που μπορεί να διαπιστωθεί από την προσεκτική ανάγνωση των πρακτικών της Βουλής» και προσθέτουν ότι «ο Π. Λαφαζάνης στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τόνισε κάτι πολύ διαφορετικό: ότι τις πάγιες απόψεις του, όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τις παραπάνω θέσεις και τη συνολική «κυβερνητική πρόταση», θα τις εκφράσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στα αρμόδια όργανα του κόμματος.»
«Όλα τα άλλα», καταλήγουν, «εξυπηρετούν σκοπιμότητες και κακόγουστες εντυπωσιοθηρίες».
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός χαρακτήρισε συμβιβαστική την ελληνική πρόταση προκειμένου να επέλθει συμφωνία με τους δανειστές.
Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναφερόμενος στο 47σελιδο κείμενο που έστειλε τη Δευτέρα η κυβέρνηση στους θεσμούς έκανε λόγο για «ένα κείμενο απόρροια συμβιβασμού, κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους θεσμούς.
Είναι μία πρόταση της κυβέρνησης κατ’ ελάχιστον προκειμένου να βρεθεί μία συμφωνία, επ’ ωφελεία της ελληνικής πλευράς, να βρεθεί μία λύση, οι αναγκαίες συναινετικές λύσεις σε μία συμφωνία».
«Αυτά τα πλαίσια θα τα συζητήσουμε και στη Βουλή και στην κυβέρνηση.
Δεν είναι όμως της ώρας, πρέπει να περιμένουμε την τελική συμφωνία», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης