Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μακρή: Δεν πρόκειται να ψηφίσω ΟΛΠ, αυξήσεις ΦΠΑ, ξεπουλήματα

Μακρή: Δεν πρόκειται να ψηφίσω ΟΛΠ, αυξήσεις ΦΠΑ, ξεπουλήματα
Τις ενστάσεις της επί της ελληνικής πρότασης που παρουσιάστηκε στους δανειστές και τη διαφωνία της με την πρόταση τους εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 
Τις ενστάσεις της επί της ελληνικής πρότασης που παρουσιάστηκε στους δανειστές και τη διαφωνία της με την πρόταση τους εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει τη ψήφο της σε όποια συμφωνία, και ειδικά σε ό,τι αφορά σε ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και αυξήσεις στον ΦΠΑ.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM», είπε μεταξύ άλλων ότι : «Είμαι ξεκάθαρη στο τι έχω πει, είναι μια πρόταση που κατατέθηκε αυτή, δεν έγινε δεκτή. ΟΛΠ, αυξήσεις, ξεπουλήματα, εγώ προσωπικά ως βουλευτής δεν πρόκειται να τα ψηφίσω». Ειδικά για το θέμα του ΦΠΑ υποστήριξε ότι πρέπει να μειωθεί και ειδικά στα τρόφιμα ή σε κάποιες περιοχές, όπως στα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία ή στα βόρεια σύνορα της χώρας.
Σχολιάζοντας την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης τη χαρακτήρισε «βατή» αν και όπως διευκρίνισε έχει κάποιες ενστάσεις.
«Όχι η καλύτερη που μπορούσε να προταθεί, αλλά είναι μια συμφωνία που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που προσπαθούσαν να μας περάσουν», είπε η βουλευτής.
Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα του χρέους σημείωσε ότι «υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις για το μέρος του χρέους που είναι επαχθές» και πρόσθεσε ότι «αν θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν μαζί μας τη διαγραφή του χρέους, καλώς.
Αν δεν θέλουν, η χώρα θα προχωρήσει και υπάρχουν και άλλοι δρόμοι.
Τελεσίγραφα και νομοθετήσεις με υποδείξεις, δεν περνάνε».
Κατέληξε, δε, αναφερόμενη στο σενάριο προσφυγής στις κάλπες, λέγοντας ότι «αν δεν υπάρξει συμφωνία, πρέπει να αποταθούμε στο λαό και να αποφασίσει πώς θέλουν να συνεχίσουμε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη διακυβέρνηση της χώρας με εντολή να προχωρήσει συγκεκριμένα και ξεκάθαρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης