Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ήσυχος: Αν οι Ευρωπαίοι επιλέξουν την αυτοκτονική λογική, ο ελληνικός λαός έχει πολλά όπλα στα χέρια του

Ήσυχος: Αν οι Ευρωπαίοι επιλέξουν την αυτοκτονική λογική, ο ελληνικός λαός έχει πολλά όπλα στα χέρια του
Αν εξακολουθήσουν να δοκιμάζουν τις αντοχές του λαού και της κυβέρνησης, θα πρόκειται για επιλογή ρήξης από την πλευρά τους, τονίζει ο αναπλ. υπουργός Αμύνης
Αν οι πιστωτές της Ελλάδας συνεχίσουν να δοκιμάζουν τις αντοχές του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, τότε θα πρόκειται για «επιλογή ρήξης από την πλευρά τους», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: «να τιμήσουμε και να τηρήσουμε το πρόγραμμά μας στο σημείο εκείνο που δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και κατά δεύτερο λόγο, αν θεωρηθεί ότι οι δανειστές θέλουν να μας σπρώξουν στην άκρη του γκρεμού, τότε να ξέρουν ότι ποτέ δεν πέφτει ένας αλλά πέφτουν πάρα πολλοί που δεν το υπολογίζουν».
Αν οι κυρίαρχες δυνάμεις στον πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού, επιλέξουν την «αυτοκτονική λογική», τότε ο ελληνικός λαός έχει πάρα πολλά όπλα στα χέρια του, σημείωσε και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, επισήμανε ότι πρόκειται για μια «διαδικασία εξαιρετικά δημοκρατική που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα μιας διαπραγμάτευσης, στην οποία από την πλευρά τους οι δανειστές ποτέ δεν επιδίωξαν επί της ουσίας.
»Αυτές οι διαδικασίες των εκλογών, της λαϊκής ετυμηγορίας, θα δώσουν μια ευκαιρία στην ελληνική κοινωνία να δει και άλλες εναλλακτικές λύσεις (...) θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε και άλλους προσανατολισμούς, οι οποίοι βέβαια θα έχουν και το βαθμό δυσκολίας τους αλλά οπωσδήποτε θα μας βγάλουν από το σπιράλ της ύφεσης».
Αυτό, σημείωσε, είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουν καθαρά και οι δανειστές αλλά και οι εσωτερικοί «δανειστές», δηλαδή οι προπαγανδιστές του μνημονίου, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν πάψει και δεν παύουν πρώτα να αναμασούν τα λόγια του ΔΝΤ και του κ. Juncker και της κ. Merkel και του κ. Schaeuble και μετά να εμφανίζονται ότι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και εξαθλιωμένες μάζες.
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιλέγει μονόδρομους, που οδηγούν το λαό σε μία αυτοκτονική λογική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης