Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin (Γαλλία): Πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, πολύπλοκη η κατάσταση

Sapin (Γαλλία): Πιθανή μια συμφωνία με την Ελλάδα – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, πολύπλοκη η κατάσταση
«Διευκολύνει τα πράγματα» η ομαδοποίηση των δόσεων που οφείλει να δώσει τον Ιούνιο η Ελλάδα στο ΔΝΤ, τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών
Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δεν έχουν μπλοκάρει, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις του ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα επίτευξης μιας συμφωνίας, όμως μέσα σε ένα πλαίσιο.
«Είναι μια περίοδος καθ' όλα πολύπλοκη κατά τη διάρκεια της οποίας ο διάλογος συνεχίζεται και υπάρχουν πιθανότητες εξέλιξης μέσα σε ένα πλαίσιο που πρέπει να γίνει σεβαστό», σημείωσε ο Sapin σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των ευρωπαίων εταίρων.
«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι, η Γαλλία και εν γένει οι ευρωπαϊκές χώρες είμαστε εδώ προκειμένου να προχωρήσουν οι συζητήσεις, για να μην υπάρχουν εμπλοκές, για να γίνει σεβαστός ο ελληνικός λαός και να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες και οι δεσμεύσεις», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Όπως ανέφερε, «υπάρχει μια πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα που είναι νόμιμη» και επίσης ότι «το βήμα στα γεγονότα είναι το πιο περίπλοκο».
Όσον αφορά τη συγκατάθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να ομαδοποιηθούν οι τέσσερις δόσεις που οφείλει να πληρώσει η Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο σε μία την 30ή Ιουνίου, ο γάλλος υπουργός σημείωσε ότι αυτό «διευκολύνει τα πράγματα».
Ωστόσο, πέραν τούτου, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι αυτό υποδηλώνει ότι η περίοδος των διαπραγματεύσεων μπορεί να επιμηκυνθεί μέχρι τα τέλη του μήνα και ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «μην ψάχνετε για ημερομηνίες ή προθεσμίες. Είμαστε σε μια περίοδο διαπραγματεύσεων που πρέπει να τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης