Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Στο επίκεντρο Ελλάδα και ΔΝΤ – Πιθανές οι πρόωρες εκλογές, ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία

Danske Bank: Στο επίκεντρο Ελλάδα και ΔΝΤ – Πιθανές οι πρόωρες εκλογές, ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία
Αν εκτιμηθεί ότι η συμφωνία ξεπερνά τις «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανή η διενέργεια πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος, τονίζεται
Στις εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα αναφέρεται σε σημείωμά της η Danske Bank και ειδικότερα στην καθυστέρηση αποπληρωμής των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Όπως αναφέρεται, η ελληνική κυβέρνηση ειδοποίησε το Ταμείο ότι δεν θα αποπληρώσει τη δόση ύψους περί τα 300 εκατ. ευρώ, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα, Παρασκευή, ακολουθώντας μια διαδικασία που προβλέπεται από το ΔΝΤ και είχε χρησιμοποιηθεί τελευταία φορά τη δεκαετία του 1980 από τη Ζάμπια, ομαδοποιώντας τις δόσεις του Ιουνίου και αποπληρώνοντάς τες στο τέλος του μήνα.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, επισημαίνεται, με τους Τσίπρα, Merkel και Hollande να έχουν το βράδυ συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με την Danske Bank, υπάρχουν ανησυχίες ότι ακόμη και αν επιτευχθεί μια συμφωνία, θα μπορούσαν να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές ή ένα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, αν μια συμφωνία εκτιμηθεί ότι έχει ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει το κυβερνών κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης