Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Πολιτική και όχι οικονομική η απόφαση για ενοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ - Υπονομεύει την «καλή» πρόθεση των δανειστών

FT: Πολιτική και όχι οικονομική η απόφαση για ενοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ - Υπονομεύει την «καλή» πρόθεση των δανειστών
Πρόκειται για μία πολιτική και όχι οικονομική απόφαση
Για λαθεμένη κίνηση τακτικής κάνουν λόγου οι Financial Times, σχολιάζοντας αρνητικά την απόφαση της Ελλάδας να συγχωνεύσει τις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ως απόρροια της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα αίτημα ενοποίησης των τεσσάρων δόσεων προς το ΔΝΤ.
Έτσι, αντί τεσσάρων δόσεων, η Αθήνα θα καταβάλλει μία ενιαία στο τέλος του Ιουνίου, συνολικής αξίας 1,53 δισ. ευρώ.
Αν και αρχικά είχε διαφανεί πως η Αθήνα θα καταβάλλει κανονικά τα 300 εκ. ευρώ, εντούτοις η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει την πληρωμή και να την μεταθέσει στα τέλη του μήνα.
Πρόκειται για μία πολιτική και όχι οικονομική απόφαση, σχολιάζει αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Η δόση των 300 εκ. ευρώ της Παρασκευής, όπως και αυτή της 12ης Ιουνίου (350 εκ. ευρώ) είναι σχετικά μικρή, ώστε η Ελλάδα να μην διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα.
«Πρόκειται για μία διαπραγματευτική τακτική» σημειώνει ο ίδιος αξιωματούχος.
Από την πλευρά της Eurasia Group, ο Mujtaba Rahman υπογραμμίζει πως πρόκειται για μία περιττή απόφαση της Ελλάδας, η οποία υπονομεύει περαιτέρω την πρόθεση των δανειστών για λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης