Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zimmer (GUE/NGL): Οι θεσμοί πρέπει να αποδεχθούν την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα

Zimmer (GUE/NGL): Οι θεσμοί πρέπει να αποδεχθούν την πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα
Ήρθε η ώρα να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή μακροχρόνια συμφωνία, η οποία να επιτρέπει στον ελληνικό λαό να κοιτάξει προς το μέλλον, σημείωσε
Οι θεσμοί πρέπει να αποδεχθούν τη ρεαλιστική πρόταση που έχει υποβάλει η Ελλάδα δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, η πρόεδρος της GUE / NGL Gabi Zimmer, μιλώντας στις Ημερίδες Μελέτης της Ομάδας, στην Αθήνα.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα να τεθεί ένα τέλος στη λιτότητα και να αλλάξει το κοινωνικό τοπίο στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μια ρεαλιστική πρόταση την οποία οι θεσμοί θα πρέπει να αποδεχθούν.
»Είναι μια βιώσιμη λύση που προωθεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη με δικαιοσύνη», σημείωσε.
Παράλληλα, επισήμανε ότι «ήρθε η ώρα να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή μακροχρόνια συμφωνία, η οποία να επιτρέπει στον ελληνικό λαό να κοιτάξει προς το μέλλον και η οποία να τερματίζει την κατάστασή ασφυξίας.
»Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει περισσότερη λιτότητα και ανεργία», υπογράμμισε η κ. Zimmer, σημειώνοντας ότι «πρέπει να διασφαλιστεί η προοπτική για την ανάπτυξη και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί στη βάση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, των αυξήσεων του ΦΠΑ και στη μείωση ακόμη περισσότερο των μισθών και των συντάξεων των ελλήνων πολιτών».
«Πρέπει να καταλήξουμε σύντομα σε μια συμφωνία που να επιτρέπει στην ελληνική κοινωνία να λειτουργήσει δίχως τις ανισότητες και χωρίς οικονομικό στραγγαλισμό.
»Χρειαζόμαστε άμεσα μια δίκαιη τελική συμφωνία για την Ελλάδα που να μην δημιουργεί Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων, διαχωρίζοντας τους Ευρωπαίους πολίτες σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
»Μια πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να αποβεί μοιραία όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μια ρεαλιστική πρόταση την οποία οι θεσμοί θα πρέπει να αποδεχθούν. Είναι μια βιώσιμη λύση που προωθεί τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη με δικαιοσύνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης