Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα επικοινωνία Τσίπρα με Merkel – Hollande - Συμφωνία για χαμηλότερα πλεονάσματα κατά το Μαξίμου

Νέα επικοινωνία Τσίπρα με Merkel – Hollande - Συμφωνία για χαμηλότερα πλεονάσματα κατά το Μαξίμου
Κορυφώνονται οι επαφές ενόψει της συνάντησης με Juncker στις Βρυξέλλες για τη συζήτηση επί της ελληνικής πρότασης αλλά και εκείνης των δανειστών
Στην ανάγκη να υπάρξουν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και να βρεθεί άμεσα λύση συμφώνησαν  - σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές - το απόγευμα της Τετάρτης ο Έλληνας πρωθυπουργός με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande, σε τηλεφωνική εποικοινωνία που είχαν ενόψει της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επικοινωνία, για την οποία προϊδέασε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος, έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα.
«Θα μιλήσω αμέσως με τον κ. Τσίπρα στο τηλέφωνο, όπως και με την κ. Μέρκελ», δήλωσε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο F. Hollande, ο οποίος σε άλλες δηλώσεις του την Τετάρτη εκτίμησε ότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες ή ώρες μακριά από την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.
Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας, ο Fr. Hollande υπογράμμισε πως οι δανειστές δεν πρέπει να ζητήσουν πολλά πράγματα από την Ελλάδα, ώστε να μην ανακοπεί η εύθραυστη ανάκαμψη.
Από την άλλη πλευρά όμως, αντέτεινε, δεν πρέπει να ζητήσουν και ελάχιστα...
«Δεν πρέπει να ζητήσουμε ούτε πάρα πολλά, ούτε ελάχιστα από την Ελλάδα» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.
Το ελληνικό ζήτημα έχει λάβει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, υπογράμμισε σε νέες της δηλώσεις η Καγκελάριος της Γερμανίας, και τόνισε ότι «εργαζόμαστε με την Ελλάδα και τους θεσμούς για να υπάρξει συμφωνία στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί».
Στον αντίποδα, ο W. Schaeuble φαίνεται πως δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Fr. Hollande, καθώς προ λίγου διέτεινε πως η αισιοδοξία για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις είναι μη δικαιολογημένη.
Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, η πρώτη εντύπωση από την ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων υποδηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να τελειώσουν σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης