Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg View: «Η μπάλα στο γήπεδό σας κ. Τσίπρα» - Απόψε η τελική προσφορά των δανειστών

Bloomberg View: «Η μπάλα στο γήπεδό σας κ. Τσίπρα» - Απόψε η τελική προσφορά των δανειστών
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο «η δραματική κατάσταση της Ελλάδας εξαρτάται από την αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τελική προσφορά των δανειστών, την οποία θα λάβει απόψε στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker»
«Η ελληνική κυβέρνηση είπε σήμερα ότι θα αναβάλει την προγραμματισμένη για την Παρασκευή πληρωμή προς το ΔΝΤ ύψους 305 εκατ. ευρώ αν δεν είναι σίγουρη για μια συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα», γράφει ο Leonid Bershidsky στο Bloomberg View.
Αυτό, σχολιάζει, «είναι μια ακραία καλυμμένη απειλή μιας άτακτης χρεοκοπίας και ίσως ένα σημάδι ότι η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο «η δραματική κατάσταση της Ελλάδας εξαρτάται από την αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τελική προσφορά των δανειστών, την οποία θα λάβει απόψε στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker».
Ο αρθρογράφος επικαλείται ακόμα σημερινό δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας de Volksrant σύμφωνα με το οποίο η πρόταση επιτρέπει στην Ελλάδα να χαμηλώσει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα (εξαιρουμένων των πληρωμών χρέους) σε λιγότερο από 1%, όχι δηλαδή μακριά από την απαίτηση της Ελλάδας για 0,8%.
Εφόσον και οι δύο πλευρές επιθυμούν τελικά μια συμφωνία αυτό μπορεί να αποδειχθεί αρκετό για ένα συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής που θα επιτρέψει συνομιλίες σε άλλα ουσιώδη ζητήματα συμπεριλαμβανομένων του συνταξιοδοτικού, του φορολογικού και πάει λέγοντας καταλήγει το άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης