Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ): Η συμφωνία δεν πρόκειται να περάσει – Δεν πρέπει να υπαναχωρήσουμε

Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ): Η συμφωνία δεν πρόκειται να περάσει – Δεν πρέπει να υπαναχωρήσουμε
Η επιμονή των ευρωπαίων και ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό, τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ. αποδεικνύει ότι δεν θέλουν η Ελλάδα να ανασάνει, γι' αυτό και «δεν νομίζω ότι πρέπει να υποχωρήσουμε σε καμία περίπτωση», τόνισε
Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία εξέφρασε με δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Μανώλης Γλέζος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υπαναχωρήσει.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real σημειώνει ότι «πιστεύω ότι δεν πρόκειται να περάσει από τα στοιχεία που έχω» και πρόσθεσε ότι «εάν δεν υποχωρήσουμε, είμαστε μακριά ακόμα».
Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με την άποψη του Δημήτρη Παπαδημούλη, ότι μια μέτρια συμφωνία θα ήταν προτιμότερη από τη ρήξη, σημειώνοντας ότι το έχει πει και στον ίδιο και πρόσθεσε ότι με δεδομένη την ασυμφωνία απόψεων Αθήνας – Βρυξελλών και αφού «απαιτούν οι δανειστές να τους πληρώσουμε αυτά που δήθεν τους οφείλουμε, το καλύτερο είναι ένα "πάγωμα ενός χρόνου" και ύστερα από ένα χρόνο να πάμε να συζητήσουμε».
«Πρώτα να γίνει ο λογιστικός έλεγχος και μετά να δώσουμε ό,τι οφείλουμε», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «πρώτα στη διαφάνεια όλα για να δούμε να οφείλουμε ή αν μας οφείλει».
Παράλληλα, τόνισε ότι η επιμονή των ευρωπαίων και ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό, τον ΕΝΦΙΑ αποδεικνύει ότι δεν θέλουν η Ελλάδα να ανασάνει, γι' αυτό και «δεν νομίζω ότι πρέπει να υποχωρήσουμε σε καμία περίπτωση».
Όσον αφορά τι θα γίνει αν δεν λάβει η χώρα χρήματα, διερωτήθηκε αν «έχει κερδίσει τίποτα η χώρα από τότε που ξεκίνησαν τα δάνεια ως τώρα, για να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο.
Σημείωσε δε, ότι χρειάζεται να γίνει αυτό που δεν έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει την εξουσία στο λαό και παρότι διευκρίνισε ότι δεν ζητάει να βγούμε από το ευρώ, τόνισε ότι «δε θεωρούμε ότι το χρήμα είναι φετίχ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης