Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Η Ελλάδα παραμένει εστία ανησυχίας για τις αγορές

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Η Ελλάδα παραμένει εστία ανησυχίας για τις αγορές
Στις αγορές της Ασίας νωρίς την Τρίτη, η αγορά του Σίδνεϊ «χτύπησε» χαμηλό μιας εβδομάδας μετά τη γνωστοποίηση των αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας
Παρά το ανοδικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, η πλειονότητα των δεικτών έχει γυρίσει σε αρνητικό έδαφος, με την Ελλάδα να παραμένει εστία ανησυχίας για τους επενδυτές.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, μαζί με τους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, συμφώνησαν στην ανάγκη να εργαστούν με πραγματική ένταση τις προσεχείς ημέρες, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.
Την Παρασκευή, άλλωστε, η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ποσό 300 εκατ. ευρώ, όμως υπάρχουν αμφιβολίες ότι η χώρα θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χωρίς περαιτέρω οικονομική βοήθεια.
Εν τω μεταξύ, στις αγορές της Ασίας νωρίς την Τρίτη, η αγορά του Σίδνεϊ «χτύπησε» χαμηλό μιας εβδομάδας μετά τη γνωστοποίηση των αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας, η οποία άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 2%.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:35 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,42%, στις 11.387,50 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,10%, στις 6.946,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,1%, στις 5.020,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 καταγράφει κέρδη 0,24%, στις 11.2678,50 μονάδες και στο Μιλάνο, ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,4%, στις 23.534 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe υποχωρεί κατά 0,23%, στις 399,64 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης