Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Αποκλίνοντες οι στόχοι μεταξύ των πιστωτών - Σκληρή γραμμή από ΔΝΤ, σύμμαχος της Αθήνας η Κομισιόν

FT: Αποκλίνοντες οι στόχοι μεταξύ των πιστωτών - Σκληρή γραμμή από ΔΝΤ, σύμμαχος της Αθήνας η Κομισιόν
Στη... μέση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Μία καταγραφή των αποκλινόντων στόχων μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας καταγράφουν οι Financial Times, εν μέσω της κρίσιμης πενταμερούς συνάντησης στο Βερολίνο.
Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, αυτή τη στιγμή καταγράφονται οι εξής τάσεις μεταξύ των θεσμών:
- ΔΝΤ: Τηρεί σκληρή γραμμή, εμμένοντας στους αυστηρούς κανόνες που διέπουν το καταστατικό του. Το Ταμείο εκτιμά πως η Αθήνα έχει ήδη τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης
- Κομισιόν: Τάσσεται υπέρ των γενναιόδωρων όρων προς την Αθήνα, καθώς ιεραρχεί υψηλά τη διατήρηση της ενότητας της Ευρωζώνης
- ΕΚΤ: Επιθυμεί επίσης την ενότητα της Ευρωζώνης, αλλά φοβάται πιθανή βλάβη της αξιοπιστίας της, λόγω της κατάχρησης του ρόλου που διαθέτει ως κεντρική τράπεζα
Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ αρνείται να συμμετάσχει στην τελική συγγραφή της συμφωνίας, προτού υπάρξει μέριμνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θεσμοί, σε τεχνικό επίπεδο, έχουν αρχίσει τη συγγραφή της συμφωνίας, η οποία ωστόσο, προσκρούει στις μόνιμες αντιρρήσεις του ΔΝΤ.
Οι εκπρόσωποι του Ταμείου στο Brussels Group επιμένουν στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους και στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σ’ αυτές τις διαφοροποιήσεις έγκειται και η αποψινή πενταμερής συνάντηση Draghi, Lagarde, Merkel, Hollande και Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης