Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πληροφορίες της Die Welt για ενδείξεις συμβιβασμού της Ελλάδας στο ζήτημα των συντάξεων

Πληροφορίες της Die Welt για ενδείξεις συμβιβασμού της Ελλάδας στο ζήτημα των συντάξεων
"Εάν δεν προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν θα υπάρξει συμφωνία" το μήνυμα της Γερμανίας
Έντονη είναι η φημολογία το τελευταίο διάστημα πως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πρόθυμος να συμβιβαστεί στο ζήτημα των συντάξεων ώστε να υπάρξει συμφωνία και να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται πρόθυμος να συμβιβαστεί στο ζήτημα των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και των ορίων συνταξιοδότησης.
Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η επίτευξη συμφωνίας, προκειμένου να αποφευχθεί η στάση πληρωμών.
Πάντως, οι πληροφορίες μεταδίδονται με κάθε επιφύλαξη, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Νωρίτερα, κορυφαίος αξιωματούχος της Γερμανίας απέστειλε σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα πως εάν δεν προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν θα υπάρξει συμφωνία.
Κλειδί της συμφωνίας είναι το ασφαλιστικό, φέρεται να τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, αποκαλύπτοντας τις γερμανικές θέσεις στη διαπραγμάτευση.
"Δεν υπάρχει λύση χωρίς μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό", πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας πως η Γερμανία παραμένει αμετακίνητη σε καίρια ζητήματα της διαπραγμάτευσης.
Την ίδια ώρα, κορυφώνεται το διαπραγματευτικό θρίλερ, καθώς Draghi, Lagarde, Hollande, Merkel και Juncker θα έχουν πενταμερής συνάντηση στο Βερολίνο, προκειμένου να καθοριστεί η στάση των δανειστών έναντι της Ελλάδας.
Η επίμαχη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη συνεδρίαση του Brussels Group, στην οποία τα τεχνικά κλιμάκια δηλώνουν αισιόδοξα για άμεση επίτευξη συμφωνίας.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθιστούν σαφές πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, καθώς έχει επιτευχθεί σύγκλιση απόψεων.
Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως «μπαίνουμε στην τελική φάση της συγγραφής της συμφωνίας»
Μάλιστα, τονίζουν πως εντός των επόμενων 24ωρων ενδέχεται να υπάρξει συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης