Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Προπομπός... ανταρσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην επικείμενη συμφωνία οι αντιδράσεις για την Παναρίτη;

FT: Προπομπός... ανταρσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην επικείμενη συμφωνία οι αντιδράσεις για την Παναρίτη;
«Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή αντίθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβερνητική απόφαση»
Η έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο διορισμό της Έλενας Παναρίτη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνιστά προπομπό του «τι μέλλει γενέσθαι» με τη νέα συμφωνία;
Αυτό το ερώτημα θέτουν οι Financial Times, εστιάζοντας στη μάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της Ελ. Παναρίτη στη θέση του Έλληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ.
Όπως εξηγεί το βρετανικό δημοσίευμα, η απόφαση του Πρωθυπουργού για την Ελ. Παναρίτη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αναλύτρια της Παγκόσμιας Τράπεζας, σηματοδοτεί το έντονο κλίμα στην Αθήνα, μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές την Κυριακή.
Όλα ξεκίνησαν, αναφέρει το δημοσίευμα, την Παρασκευή, όπου ανακοινώθηκε ο διορισμός της Ελ. Παναρίτη στο ΔΝΤ.
Άμεσα, περισσότεροι από 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνέγραψαν ένα κείμενο, ζητώντας την ακύρωση του διορισμού της Παναρίτη, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους, δεν διαθέτει τα επαρκή προσόντα για να αντιπροσωπεύσει μία κυβέρνηση εναντίον της λιτότητας στο ΔΝΤ.
«Το πολιτικό της υπόβαθρο είναι εντελώς παράταιρο με τις αξίες και τις αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μία λάθος απόφαση» αναφέρει το επίμαχο κείμενο.
Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζουν οι Financial Times, η Ελ. Παναρίτη ψήφισε μία σειρά μνημονιακών νόμων, κατά τη διάρκεια του πρώτου προγράμματος βοήθειας.
«Δεν εκφράζει τις θέσεις της παρούσας κυβέρνησης» τονίζει χαρακτηριστικά στο κείμενο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη Δευτέρα, η ίδια δεν έκανε αποδεκτό το διορισμό της στο ΔΝΤ.
«Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή αντίθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβερνητική απόφαση» εξηγούν οι Financial Times, αναρωτώμενοι εάν το ίδιο συμβεί και όταν τεθούν προς ψήφιση τα μέτρα της νέας συμφωνίας.
Παράλληλα, η απόσυρση της Παναρίτη σηματοδοτεί ακόμη μία ήττα του Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος εισηγήθηκε τον διορισμό της.
Αξίζει να σημειωθεί, καταλήγει το βρετανικό δημοσίευμα, πως η Ελ. Παναρίτη βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ευθύς εξαρχής, όταν ανέλαβε ενεργό ρόλο στην τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης