Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πακέτο προτάσεων από τον ILO για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ελλάδα

Πακέτο προτάσεων από τον ILO για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ελλάδα
Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) συνιστά πολυεπίπεδη δράση προκειμένου να ανακάμψει το ταχύτερο η αγορά εργασίας
Πακέτο μέτρων και προτάσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) και συνιστά πολυεπίπεδη δράση προκειμένου να ανακάμψει το ταχύτερο η αγορά εργασίας.
Τα τρία βασικά μέτρα που προτείνει ο ILO είναι τα εξής:
- Δημιουργία δομών που θα εξασφαλίζουν την ενεργοποίηση όλων των νέων που αναζητούν εργασία
- Πρόσβαση μικρών επιχειρήσεων σε κανάλια πίστωσης και ενεργοποίηση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
- Εκ νέου ιεράρχηση των τομέων της οικονομίας που είναι ζωτικής σημασίας και αναθεώρηση των πολιτικών με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης
Παράλληλα ο ILO προτείνει την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της διεύρυνσης της οικονομικής βάσης.
Ειδικότερα συνιστά την ενίσχυση του δυναμικού στο χώρο του τουρισμού, την προώθηση του αγροτουρισμού αλλά και επενδύσεων με περισσότερες συγχρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Ακόμα τονίζει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η «μαύρη» εργασία μέσω μιας ευρύτερης φορολογικής βάσης και βελτίωσης των κινήτρων για τις χαμηλά αμειβόμενες θέσεις αλλά και της μετατόπισης της φορολογικής επιβάρυνσης από την εργασία, τις μικρές επιχειρήσεις και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά σε άλλες βάσεις, όπως η ιδιοκτησία.
Όσον αφορά στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού προτείνει προγράμματα ενίσχυσης των δεξιοτήτων, σύνδεση της μαθητείας και της εργασιακής εμπειρίας για τους νέους αλλά και ενίσχυσης των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης.
Μεταξύ άλλων προτείνει ακόμα την επαναφορά του δημόσιου διαλόγου μέσω της διασφάλισης της κοινωνικής ισορροπίας, της παρακολούθησης των μισθών, των τιμών και των συνθηκών εργασίας και της αύξησης των μισθών με παράλληλη ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης