Τελευταία Νέα
Οικονομία

Financial Times: Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας μετά το άρθρο Τσίπρα στη Le Monde που κατηγορεί την Ευρώπη

Financial Times: Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας μετά το άρθρο Τσίπρα στη Le Monde που κατηγορεί την Ευρώπη
H αβεβαιότητα πλήττει σημαντικά τις ελληνικές τράπεζες καθώς μόνο τις τελευταίες δύο μέρες υπήρξε εκροή καταθέσων 800 εκατ. ευρώ
«Οι πιθανότητες της Ελλάδας να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της είναι ακόμη πιο δύσκολες μετά το άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργούς στη Le Monde» υποστηρίζουν σε νέο τους δημοσίευμα οι Financial Times.
Με τίτλο «ο Τσίπρας κατηγορεί τους δανειστές για παράλογες απαιτήσεις», το δημοσίευμα σχολιάζει επικριτικά το άρθρο Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα στην οποία ο έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «για τη μη υπογραφή συμφωνίας ευθύνονται οι θεσμοί οι οποίοι προσπαθούν να τιμωρήσουν την Ελλάδα».
«Οι κατηγορίες του κ. Τσίπρα στη Le Monde έρχονται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις της κυβέρνησης του ότι επίκειται μια συμφωνία.
«Έχουν δημιουργήσει την αίσθηση του χάους γύρω από τις διαπραγματεύσεις μέσα στη βδομάδα καθώς πολλοί πιστεύουν ότι η συμφωνία είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η χρεοκοπία» .
Την Παρασκευή (5/6) η Ελλάδα καλείται να πληρώσει ένα χρέος 300 εκ ευρώ στο ΔΝΤ γεγονός που την φέρνει πολύ κοντά στη χρεοκοπία μετά και τις δηλώσεις ελλήνων υπουργών ότι «δεν μπορεί να αποπληρωθεί χωρίς περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των δανειστών προς την Αθήνα».
Το δημοσίευμα εκφράζει «τους φόβους ευρωπαίων αξιωματούχων ότι χωρίς συμφωνία αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα δεν θα έχει αρκετό χρόνο να συμφωνήσει και να επικυρώσει από το Κοινοβούλιο της τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων».
Τονίζει ακόμη ότι η αβεβαιότητα πλήττει τις ελληνικές τράπεζες καθώς καθημερινά αποσύρονται σημαντικά χρηματικά ποσά με τις τελευταίες δύο μέρες να υπολογίζονται σε 800 εκατ. ευρώ εκροές καταθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης