Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling (ESM): Μάταιες οι θυσίες των Ελλήνων εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

Regling (ESM):  Μάταιες οι θυσίες των Ελλήνων εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις
H Ελλάδα έως το 2014 ήταν στην πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων με αποτέλεσμα μέσα στο προηγούμενο έτος η οικονομία να αναπτυχτεί 
Νέα προειδοποίηση προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις οι θυσίες των Ελλήνων να αποβούν μάταιες» στέλνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Klaus Regling.
Σε άρθρό του στο γερμανικό περιοδικό Focus, ο Klaus Regling, τονίζει πως η Ελλάδα έως το 2014 ήταν στην πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων με αποτέλεσμα μέσα στο προηγούμενο έτος η οικονομία να αναπτυχτεί, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα.
«Αυτές οι επιτυχίες υποτιμήθηκαν για πολύ καιρό από τη γερμανική κοινή γνώμη» σημειώνει ο επικεφαλής του ESM.
Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση προειδοποιεί πως χωρίς μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της επί των μεταρρυθμίσεων, δεν θα καταστεί δυνατή η αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του δεύτερου προγράμματος στήριξης.
Κατά τον ίδιο, η αρχή «χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων» λειτούργησε και σε άλλες χώρες που πέρασαν κρίση, όμως στην Ελλάδα τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα και για αυτό η διαδικασία μεταρρυθμίσεων διαρκεί περισσότερο.
«Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας» καταλήγει ο Klaus Regling.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης