Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρωταθλητές στο κάπνισμα οι Έλληνες – Οι πιο θεριακλήδες της Ευρώπης σύμφωνα με Ευρωβαρόμετρο

Πρωταθλητές στο κάπνισμα οι Έλληνες – Οι πιο θεριακλήδες της Ευρώπης σύμφωνα με Ευρωβαρόμετρο
Με 38% βρίσκονται στην πρώτη θέση των καπνιστών - Πτωτική τάση του καπνίσματος σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά 2% από το 2012
Οι πιο θεριακλήδες της Ευρώπης αναδεικνύονται οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με τη στάση των Ευρωπαίων ως προς το κάπνισμα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος (Κυριακή 31 Μαΐου).
Ειδικότερα οι Έλληνες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση με ποσοστό 38% και ακολουθούν οι Βούλγαροι με 35%.
Γενικά, πάντως, παρατηρείται πτωτική τάση του καπνίσματος σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά 2% από το 2012 (26% έναντι 28%), ποσοστό μείωσης που ισχύει και για τους Έλληνες (38% έναντι 40%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά καπνιστών παρατηρούνται στη Σουηδία (11 %) και στη Φινλανδία (19%).
Η ηλικιακή κατηγορία που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση σε ευρωπαϊκό επίπεδο (4 εκατοστιαίες μονάδες) ήταν οι νέοι ηλικίας 15 έως 24 ετών (25% έναντι 29%), ενώ αυξήθηκαν κατά 2% όσοι ξεκινούν το κάπνισμα σε ηλικία κάτω των 15 ετών (19%).
Στην Ελλάδα, περισσότεροι από τους μισούς καπνιστές ξεκινούν μεταξύ 15 και 18 ετών (53%).
Η πλειονότητα των Ευρωπαίων καπνιστών (59%) δοκίμασαν να κόψουν το κάπνισμα, (το 19% εξ αυτών τους 12 τελευταίους μήνες) ενώ το 67% δήλωσαν πως προσπάθησαν "να το μειώσουν ή να το σταματήσουν".
Από τους Έλληνες καπνιστές απόπειρα διακοπής του καπνίσματος έκανε το 43%.
Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά τσιγάρα τα έχει δοκιμάσει το 12% των Ευρωπαίων (και το 8% των Ελλήνων), σε σύγκριση με ποσοστό 7% το 2012 - ωστόσο μόλις το 14% των χρηστών τους κατάφεραν να σταματήσουν το κάπνισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης