Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπέρ μία κοινής εκλογικής καθόδου ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου και ΔΗΜΑΡ - «Όχι» από Ποτάμι

Υπέρ μία κοινής εκλογικής καθόδου ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου και ΔΗΜΑΡ - «Όχι» από Ποτάμι
"Σε περίπτωση εκλογών θα κατέβουμε μόνοι μας" ξεκαθαρίζει το Ποτάμι
Η πρόταση περί κοινής εκλογικής καθόδου Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ μονοπώλησε εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για την Αναγέννηση της Σοσιαλδημοκρατίας.
Σύμφωνα με τις αντιδράσεις, οι οποίες καταγράφηκαν στην εκδήλωση, υπέρ της πρότασης τάσσονται το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ εναντίον το ΠΟΤΑΜΙ.
Πιο αναλυτικά, το στέλεχος του Ποταμιού, Γ. Γεωργάτος υποστήριξε πως «δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ενωθεί ο χώρος αυτός μηχανιστικά, από κινήσεις κορυφής ή συγκολλήσεις κομμάτων, γιατί τα στελέχη του είναι διασυρμένα και πληρώνουν τις αμαρτίες του παρελθόντος, του πελατειακού κράτους, της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς».
«Γι αυτό εμείς, ως Ποτάμι, λέμε ότι τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι ώριμα για κάτι τέτοιο κι έχουμε δηλώσει καθαρά και ευθαρσώς ότι σε περίπτωση εκλογών θα κατέβουμε μόνοι μας» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Κουτρουμάνης διέτεινε πως υπάρχουν πολλοί στην κεντροαριστερά που έχουν περίπου τις ίδιες απόψεις και πρέπει να παραμεριστούν οι προσωπικές φιλοδοξίες και να προχωρήσουν με νέα πρόσωπα.
Όπως υπογράμμισε, θεωρώ ότι στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, υπάρχουν στελέχη και γενικότερα πάρα πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών, οι οποίοι έχουν περίπου τις ίδιες απόψεις για το τι έχει γίνει στη χώρα μέχρι σήμερα και για το τι πρέπει να γίνει για το αύριο. Άρα η συζήτηση μεταξύ χώρων οι οποίοι έχουν πορευθεί για πολλά χρόνια μαζί, είναι πολύ θετικό γεγονός.
Θετικός εμφανίστηκε και ο Φ. Σαχινίδης του ΚΙΔΗΣΟ, τονίζοντας πως «επειδή ακριβώς δεν είμαστε σεχταριστές, αναζητούμε ευρύτερες συμμαχίες, αλλά όχι έξω από αρχές και από προγραμματικές θέσεις. Δεν μπορεί να υπερασπιζόμαστε την ενότητα στη βάση και τη λογική τεχνητών συγκολλήσεων, οι οποίες αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στην αναπαραγωγή του πολιτικού συστήματος».
Τέλος, ο Γ. Σιακαντάρης της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως «είναι ώριμη ανάγκη να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ των δυνάμεων του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί όσο συνεχίζει ο χώρος αυτός να μην συζητά, θα ασφυκτιά μεταξύ των δύο ισχυρών πόλων, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ».
«Αν τυχόν έχουμε και έκτακτες εκλογές, τότε αυτός ο χώρος, που εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, θα πρέπει τουλάχιστον να μπορέσει να κατέβει σε ένα εκλογικό συνασπισμό, όχι διάσωσης αυτών των κομμάτων και των μηχανισμών τους, αλλά ουσιαστικά για μια δύναμη που θα μπορεί να εξορθολογίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης