Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΣΕΒΕ: Η διαπραγμάτευση έχει αξία μόνο όταν καταλήγει σε αποτέλεσμα

tags :
ΣΕΒΕ: Η διαπραγμάτευση έχει αξία μόνο όταν καταλήγει σε αποτέλεσμα
«Η Ελλάδα πρέπει να βγει γρήγορα από την κρίση και να σταθεί στα πόδια της» τόνισε ο Κ. Λουφάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ).
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μελών του ΣΕΒΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Κ. Λουφάκης υποστήριξε πως «η Ελλάδα πρέπει να βγει γρήγορα από την κρίση και να σταθεί στα πόδια της».
Όπως εξήγησε, αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα της σκληρής διαπραγμάτευσης και, όπως όλοι οι Έλληνες, στηρίζουμε την Κυβέρνησή μας σε αυτό.
«Η διαπραγμάτευση όμως έχει αξία μόνο όταν καταλήγει σε αποτέλεσμα. Αλλιώς είναι χάσιμο χρόνου και μάλιστα επικίνδυνο. Γιατί στο μεταξύ εξαντλεί όλα τα αποθέματα τα οποία υπάρχουν. Η καθυστέρηση εξυπηρετεί την απέναντι πλευρά, διότι αποδυναμώνει εμάς, αναγκάζοντάς μας να είμαστε περισσότερο υποχωρητικοί» συμπλήρωσε.
«Οι διαδικασίες λοιπόν πρέπει να επιταχυνθούν και να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία. Μια συμφωνία που θα την τηρήσουμε, ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα. Όταν γίνει αυτό, τότε και μόνον τότε θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και τότε και μόνο τότε, η οικονομία που σαν ένα ελατήριο έχει συμπιεστεί, θα μπορέσει να ανακάμψει και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς» τόνισε εν συνεχεία.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα στρατηγικά πλεονεκτήματα, τα οποία παρουσιάζει η χώρα και η περιοχή μας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ, κανονικά σήμερα θα έπρεπε να μιλάμε για:
1) τη γεωστρατηγική μας θέση, ως προς δε την Θεσσαλονίκη για την ανάδειξή της σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο με αξιοποίηση του λιμένα Θεσσαλονίκης,
2) την καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό,
3) τον αγροδιατροφικό μας κλάδο και πώς μπορεί να στηριχτεί η ανάπτυξη της χώρας σε αυτούς τους πυλώνες.
Πυλώνες, οι οποίοι προφανώς στοχεύουν στην αύξηση της εξωστρέφειας και της εν γένει διεθνοποίησης, το μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να επανακάμψουμε ως χώρα, ως οικονομία, ως περιοχή.
Αντί γι' αυτά, συζητάμε την κατάσταση ασφυξίας στην οποία έχουμε περιέλθει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης