Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιασώ: Ζημίες 1,56 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2015

tags :
Ιασώ: Ζημίες 1,56 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2015
Ο Όμιλος τονίζει ότι τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back
Ζημίες 1,56 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο Όμιλος Ιασώ το πρώτο τρίμηνο του 2015 έναντι κερδών 1,86 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου μετά την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back παρουσίασε μείωση 8,24% και ανήλθε στα 28,96 εκατ. ευρώ από 31,56 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
Μείωση 5,51% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας και διαμορφώθηκε στα 15,42 εκατ. ευρώ από 16,32 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
Στον Όμιλο, τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 3,42 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 46,98% έναντι 6,45 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
Μείωση κατά 27,68% παρουσίασε και η μητρική-εταιρεία, με τα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται στα 2,77 εκατ. ευρώ ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 ήταν 3,83 εκατ. ευρώ.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου dr. Γεώργιος Σταματίου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δήλωσε ότι: «Οι πρώτες μήνες του 2015 κατέδειξαν ότι θα αντιμετωπίσουμε ακόμα μια πολύ δύσκολη χρονιά.
Θα έχουμε δυστυχώς συνέχεια του ίδιου κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας που έχει επηρεάσει καθοριστικά όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και βεβαίως τον κλάδο της υγείας.
Κλάδος που μαστίζεται από τα προβλήματα λειτουργίας και χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος επιλέγει για διέξοδο την εφαρμογή περικοπών μέσω μηχανισμών rebate και claw back.
Περικοπές που είναι άδικες, αντισυνταγματικές και μη αποδεκτές από τους παρόχους υγείας και ιδίως αυτούς που λειτουργούν με σύνεση, κατανόηση των δυσκολιών κυβέρνησης ή ΕΟΠΥΥ και πολιτών και βεβαίως σύμφωνα με κάθε κανόνα δικαίου.
Περικοπές που ευνοούν για μια ακόμα φορά όσους λειτουργούν παρασιτικά και εκμεταλλευόμενοι κάθε είδους αδυναμίες.
Σε αυτό το προβληματικό περιβάλλον οι εταιρείες του Ομίλου ΙΑΣΩ κατάφεραν να αντιμετωπίσουν κατά το Α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους τις περισσότερες δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν, κατά τρόπο αποτελεσματικό και έφεραν υπό τους συγκεκριμένους περιορισμούς θετικά εν γένει αποτελέσματα.
Αποτελέσματα που χωρίς τις εν λόγω περικοπές θα απεικονίζονταν στις οικονομικές καταστάσεις ακόμα θετικότερα παρότι και εκεί απομειώνονται οι
προσπάθειες όλων των μελών της οικογένειας ΙΑΣΩ και αυτό πραγματικά είναι για μια ακόμα φορά λυπηρό φαινόμενο.
Λυπηρό αλλά και πηγή δύναμης για όλους εμάς που έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και να λειτουργούμε σε πείσμα των καιρών για να αναδείξουμε την πραγματική μας αξία και το πραγματικό αποτέλεσμα των δυνατοτήτων και της δουλειάς μας.
Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι, στο επόμενο διάστημα και ιδίως όταν οι γενικότερες συνθήκες αποκτήσουν βάση και σταθερές, θα δικαιωθούμε και θα αναδειχθεί ότι η όλη στρατηγική μας, να προσφέρουμε ολοένα καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους ανθρώπους που μας επιλέγουν και μας εμπιστεύονται, είναι σωστή.
Το ίδιο όραμα, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε και στο επόμενο διάστημα αφού πιστεύουμε ότι έτσι θα προκύψει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για όλους και ιδίως για το κοινωνικό σύνολο και τους μετόχους.»

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης