Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Short στο ευρώ – Ο κίνδυνος για ελληνική χρεοκοπία ασκεί καθοδικές πιέσεις στο νόμισμα

Credit Agricole: Short στο ευρώ – Ο κίνδυνος για ελληνική χρεοκοπία ασκεί καθοδικές πιέσεις στο νόμισμα
Η πορεία των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-εταίρων καταλύτης για την συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ
Short στο ευρώ έναντι του δολαρίου παραμένει η Credit Agricole, η οποία σε νέα έκθεσή της σημειώνει πως ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας, ενόψει της αποπληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ, ασκεί καθοδικές πιέσεις στην ισοτιμία.
Η Credit Agricole επαναλαμβάνει τη θέση της, ότι το μέλλον της Ελλάδας και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές θα συνεχίσουν να ασκούν καταλυτικές επιδράσεις στο κοινό νόμισμα.
Καθώς οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζονται σήμερα, η γαλλική τράπεζα εκτιμά πως περαιτέρω ενδείξεις ότι η συμφωνία αργεί θα αποδυναμώσουν το ευρώ.
Επιπροσθέτως, επισημαίνει πως η δυναμική του κόμματος Podemos, το οποίο τάσσεται κατά της λιτότητας, στην Ισπανία στις τοπικές εκλογές ασκεί περαιτέρω πιέσεις στο ευρώ.
Ο αυξανόμενος φόβος για μετάδοση της κρίσης από την Ελλάδα στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, έχει αρχίσει να διαβρώνει τη ζήτηση των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία σε ευρώ, ρίχνουν νέες σκιές στο νόμισμα.
Ακόμα και αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, η Credit Agricole εκτιμά ότι θα δώσουν μικρή θετική ώθηση στο ευρώ, με το βλέμμα να στρέφεται γρήγορα στην στάση της ΕΚΤ.
 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης