Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την Τετάρτη η δίκη για το θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι

Την Τετάρτη η δίκη για το θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι
Στο εδώλιο 13 δεσμοφύλακες για βασανιστήρια μέχρι θανάτου σε αντίποινα για τη δολοφονία συναδέλφου τους
Για αύριο, Τετάρτη 27 Μαΐου, έχει προσδιοριστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατηγορούνται για τον θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ιλία Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας, τον Μάρτιο του 2014.
Οι 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίων που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο, ενώ σε δίκη παραπέμφθηκε κι ο τότε διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 13 δεσμοφύλακες για διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίων που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο, ενώ σε δίκη παραπέμφθηκε κι ο τότε διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή.
Οι έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση, αποφυλακίστηκαν υπό όρους, τον περασμένο Μάρτιο με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, αφού συμπλήρωσαν σχεδόν 12 μήνες προσωρινής κράτησης.
Οι υπόλοιποι επτά συνάδελφοί τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Ιλία Καρέλι την 25η Μαρτίου 2014 με αυτοσχέδιο μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα στις φυλακές Μαλανδρίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη.
Μετά το γεγονός αυτό ο Καρέλι ξυλοκοπήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης