Τελευταία Νέα
old

Ρωμανιάς: Εγγυημένες οι συντάξεις μέχρι το 2017 - Από εκεί και πέρα ξεκινά το πρόβλημα...

Ρωμανιάς: Εγγυημένες οι συντάξεις μέχρι το 2017 - Από εκεί και πέρα ξεκινά το πρόβλημα...
Διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει ρευστότητα για τις συντάξεις έως το 2017 έδωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς
Διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει ρευστότητα για τις συντάξεις έως το 2017 έδωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.
Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για το ασφαλιστικό, που οργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ανεξήγητη την επιμονή των δανειστών για αλλαγές στο ασφαλιστικό ακόμα και για εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει το δικαίωμα σύνταξης και έκανε λόγο για αντικρουόμενες απόψεις από την πλευρά τους.
«Είναι ανεξήγητη η επιμονή τους.
Σημαίνει ότι εδώ και το λέω ανεπιφύλακτα, φαίνεται ότι κυριαρχούν όχι τεχνοκρατικά, όχι ασφαλιστικά, αλλά κυριαρχούν πολιτικά κριτήρια.
Πιέζεται δηλαδή η κυβέρνηση για ζητήματα τα οποία δεν πρόκειται να τα δεχτεί σε καμία περίπτωση».
Σχετικά με τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ανέφερε ότι στον κουμπαρά του ταμείου έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα 3,2 δισ. ευρώ και προέβλεψε ότι μέχρι το 2019 θα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 5,5 δισ. ευρώ.
«Δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώνουμε τις συντάξεις το 2015, 2016, 2017, ρευστότητα υπάρχει.
Αργότερα όμως μετά το 2017 υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα» είπε στη συνέχεια και τόνισε ότι «έχουμε όμως ένα σχέδιο το οποίο έχουμε βάλει ήδη σε εφαρμογή».
«Έχουμε εντοπίσει 24 νέες πηγές για χρηματοδότηση που σε αυτή τη φάση μετράμε τι μπορεί να αποδώσει η καθεμία» είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Τέλος, απέκλεισε νέες μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις και υπογράμμισε ότι η χορήγηση 13ης σύνταξης αποτελεί «κόκκινη» γραμμή για την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr


.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης