Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ήσυχος (αναπληρωτής υπ. Άμυνας): Η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης

Ήσυχος (αναπληρωτής υπ. Άμυνας): Η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης
Σε κεντρική εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης
"Με την παρουσία μας σήμερα εδώ ως γνήσιοι συνεχιστές του ένδοξου παρελθόντος μας δίνουμε την δική μας υπόσχεση ότι θα σας θυμόμαστε και μετατρέπουμε τη δέσμευση σε ηθική υποχρέωση για την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησής μας".
Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κ. Ήσυχος, ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα την κυβέρνηση στην κεντρική εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης, στο αεροδρόμιο του Μάλεμε.
Με την ολοκλήρωση της τελετής απένημε τα βραβεία στους δρομείς του «Τρόπαιου Μάχης Κρήτης».
Ο κ. Ήσυχος μιλώντας στη διάρκεια της τελετής τόνισε πως «εκπροσωπώντας την Ελληνική κυβέρνηση είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την μνήμη των χιλιάδων συμπατριωτών μας, υπερασπιστών των ιερών αυτών χωμάτων που με την θυσία τους έδωσαν άλλη διάσταση στις έννοιες λεβεντιά και παλικαριά.
 Έννοιες που η Κρήτη ξέρει πολύ καλά τι σημαίνουν.
Η ηρωική αυτή προσφορά του Κρητικού λαού και των λοιπών συμπατριωτών μας εμπλουτίζουν την παρακαταθήκη στη νέα γενιά, κρατώντας δέσμια την σκέψη μας 74 χρόνια πριν, στις ιστορικές εκείνες μέρες του Μαΐου του 1941.
Τις ημέρες όπου το τιτάνιο μέγεθος κρούσης της "επιχείρησης Ερμής", που αποτέλεσε και την πρώτη έως τότε μεγάλης κλίμακας αεραποβατική επιχείρηση, σφυροκόπησε σε πολλαπλά σημεία το νησί καθιστώντας υπεράνθρωπη την αντίσταση από τις Ελληνικές αλλά και τις συμμαχικές δυνάμεις των οποίων η βοήθεια υπήρξε ουσιαστική και πολύτιμη.
Τα λαμπρά αυτά παραδείγματα κρατούν νωπή την ιστορική μας μνήμη, όχι μόνο για να μας θυμίσουν την σπουδαιότητα του ύψιστου αγαθού της λευτεριάς, αλλά και το χρέος μας απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης