Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Στην κρίσιμη στιγμή της η διαπραγμάτευση – Υπάρχει θέμα συνεννόησης με την Κωνσταντοπούλου

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Στην κρίσιμη στιγμή της η διαπραγμάτευση – Υπάρχει θέμα συνεννόησης με την Κωνσταντοπούλου
Ο καθένας κρίνεται από τη δημόσια συμπεριφορά του τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι τώρα η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Φίλης δεν θέλησε να πάρει θέση αναφορικά με το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, βάσει του οποίου εξετάζεται παράταση του ελληνικού προγράμματος έως το φθινόπωρο.
«Το σίγουρο είναι ότι πέρα από τα ζητήματα τα σημαντικά μεν αλλά που αφορούν την τελική αξιολόγηση και δεν είναι τα μείζονα, υπάρχουν τα μείζονα θέματα όπως είναι το θέμα  του χρέους και της ανάπτυξης.
Αν η πρόταση αυτή συνδυάζεται με το θέμα του χρέους και της ανάπτυξης είναι μια πρόταση που πρέπει να συζητηθεί.  
Αν απλώς είναι μια παράταση του Γολγοθά δεν έχει νόημα» υπογράμμισε ο κ.Φίλης, επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση τώρα είναι στην κρίσιμη στιγμή της.
«Και μόνο το γεγονός ότι μπορεί να περιληφθούν στην συμφωνία τη λεγόμενη της τελικής αξιολόγησης, να περιληφθούν τα θέματα της κατακόρυφης μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων αυτό ήδη είναι μια κατάκτηση που προσδιορίζει τη μείωση του χρέους.
Είναι ποιοτικά σημαντικό γιατί η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αφενός απαλύνει τη σκληρή λιτότητα αφετέρου μας βάζει στην συζήτηση του χρέους» τόνισε ο κ.Φίλης.
Ερωτηθείς για το νέο επεισόδιο της κας.Κωνσταντοπούλου με ταξίαρχο της Αστυνομίας έξω από τη Βουλή, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι ο καθένας κρίνεται από τη δημόσια συμπεριφορά του.
«Η πρόεδρος της Βουλής δεν ρωτάει τον αστυνομικό γιατί έκλεισε η Βουλή αλλά επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον υπουργό ή τον αρχηγό της αστυνομίας.
Χθες είδα στις τηλεοράσεις που πήγε και ζήτησε το λόγο από τον Αστυνομικό επικεφαλής για το ότι έκλεισαν οι δρόμοι.
Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να κλείνουν τους δρόμους, είναι ορθή η εκκίνηση αυτής της ενέργειας αλλά η πρόεδρος της Βουλής δεν τα βάζει με τον τελευταίο τροχό της αμάξης, με τον αστυνομικό διευθυντή που είναι εκεί επικεφαλής των δυνάμεων.
Παίρνει τηλέφωνο τον Υπουργό, τον Αρχηγό της Αστυνομίας δηλαδή λειτουργεί με ένα ρόλο που προσιδιάζει τον θεσμικό της ρόλο και όχι με έναν τρόπο θυμικό και περισσότερο τηλεοπτικό.
Επαναλαμβάνω ότι είναι σωστή η αφορμή αλλά ζητάς το λόγο, εξηγήσεις , διευκρινίσεις για αυτό είσαι πρόεδρος της Βουλής και δεν είσαι ένας διαδηλωτής ή ένας απλός βουλευτής.
Για αυτό είσαι, για να μπορείς αποτελεσματικά να παρεμβαίνεις και να αποκαθιστάς αρρυθμίες του πολιτεύματος και της δημόσιας ζωής» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος παραδέχθηκε πως «υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης με την πρόεδρο της Βουλής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης