Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι ταμειακές μηχανές στα σουπερμάρκετ δεν μπορούν να περάσουν δύο συντελεστές ΦΠΑ σε ένα προϊόν

Οι ταμειακές μηχανές στα σουπερμάρκετ δεν μπορούν να περάσουν δύο συντελεστές ΦΠΑ σε ένα προϊόν
Η διαφοροποίηση γεννά τεχνικά προβλήματα τα οποία μπορεί για τα μικρομεσαία καταστήματα να είναι ανυπέρβλητα ενώ για τα μεγαλύτερα μπορεί να προκύψει κόστος
Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Η επικείμενη εφαρμογή δύο συντελεστών ΦΠΑ σε ένα προϊόν δημιουργεί τεχνικά προβλήματα στις ταμειακές μηχανές των σουπερ μάρκετ και γενικότερα των καταστημάτων.
Στέλεχος σουπερμάρκετ ανέφερε ότι εμείς έχουμε χιλιάδες κωδικούς προϊόντων.
Στο ενδεχόμενο εφαρμογής με διαφορετικό ΦΠΑ σε ένα προϊόν όταν πραγματοποιείται με την αγορά χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας και με διαφορετικό συντελεστή όταν η πληρωμή γίνεται με μετρητά, είναι προφανές θα υπάρξει πρόβλημα.
Σήμερα το θεωρούμε δύσκολο να υλοποιηθεί διότι πρέπει να γίνουν αρκετές μετατροπές πριν φθάσουμε στην ταμειακή μηχανή.
Η διαφοροποίηση αυτή όμως γεννά τεχνικά προβλήματα τα οποία μπορεί για τα μικρομεσαία καταστήματα να είναι ανυπέρβλητα ενώ για τα μεγαλύτερα μπορεί να προκύψει κόστος για την μετατροπή των τεχνικών συστημάτων.
Τεχνικός διευθυντής εταιρείας πληροφορικής εξειδικευμένος στις ταμειακές μηχανές υποστήριξε ότι στην τεχνολογία δεν υπάρχει κάτι που να μη γίνεται.
Ωστόσο από τη στιγμή που θα λάβεις την εντολή να το υλοποιήσεις θα απαιτηθεί χρόνος.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τη μία ημέρα στην άλλη καθώς απαιτείται τεχνική αναβάθμιση του λογισμικού για να δίνεται η δυνατότητα στη χειρίστρια της μηχανής να εξυπηρετήσει τις δύο περιπτώσεις των καταναλωτών.
Οι παραπάνω εφαρμογές όμως δεν γνωρίζουν τι προβλήματα θα δημιουργήσουν στη λογιστική απεικόνιση και στα βιβλία μίας εταιρείας αναφορικά με την απόδοση του ΦΠΑ.
Οι συναλλαγές με την εφορία χρειάζονται και τα αποδεικτικά στοιχεία έτσι ώστε να γίνεται η ακριβής απόδοσή του.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης