Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Στις 5 Ιουνίου είναι η στιγμή της αλήθειας – Δεν υπάρχουν τα 1,2 δισεκ. ευρώ της δόσης προς το ΔΝΤ

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Στις 5 Ιουνίου είναι η στιγμή της αλήθειας – Δεν υπάρχουν τα 1,2 δισεκ. ευρώ της δόσης προς το ΔΝΤ
Υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, στους έξω ότι είχαμε, το δώσαμε τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Ως τη στιγμή της αλήθειας χαρακτήρισε την 5η Ιουνίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθεί η δόση των 1,2 δις ευρώ προς το ΔΝΤ.
«Στις 5 Ιουνίου είναι η στιγμή της αλήθειας.
Πρέπει να πληρώσουμε 1,2 δις στο ΔΝΤ, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αυτά διασφαλίζουμε, δεν έχουμε να δώσουμε όμως στους άλλους έξω, ό,τι είχαμε το δώσαμε».
Αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τις κοινωνικές παροχές καταρρέει και η οικονομία» ανέφερε σε δηλώσεις του στον Alpha 989 ο κ.Φίλης.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές ο κ.Φίλης είπε ότι η κυβέρνηση θα είναι προετοιμασμένη.
«Θα υπάρξει παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα σε περίπτωση που υπάρξουν εξελίξεις, το Σύνταγμα έχει πολλές δυνατότητες» τόνισε ο κ.Φίλης.
Σχετικά με την προεκλογική δέσμευση για κατάργηση του μνημονίου με έναν νόμο, ο κ. Φίλης παραδέχθηκε ότι «και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι με ένα άρθρο θα καταργήσουμε το μνημόνιο και ο Σαμαράς είχε πει…
Το μνημόνιο δεν είναι ούτε μερικές σελίδες που τις σκίζουμε ούτε το καταργούμε με ένα άρθρο, είναι ένα καθεστώς που πρέπει να το αντικαταστήσεις κομμάτι κομμάτι».
Όπως είπε, η κυβέρνηση «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί μια συμφωνία που δεν θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση» ενώ εκτίμησε ότι «όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση, θα ψηφιστεί από την ΚΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης