Πολιτική

Βούτσης: Η νέα συμφωνία δεν είναι μνημόνιο - Εις το διηνεκές η επάρκεια της ρευστότητας του δημοσίου

Βούτσης: Η νέα συμφωνία δεν είναι μνημόνιο - Εις το διηνεκές η επάρκεια της ρευστότητας του δημοσίου
"Θα δοθεί μια νέα, βιώσιμη και ειλικρινής συμφωνία που δεν θα είναι μνημόνιο για τη χώρα"
Τη διαβεβαίωση πως η νέα συμφωνία δεν θα συνιστά μνημόνιο εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real FM, το κορυφαίος στέλεχος της κυβέρνησης αποσαφήνισε πως «η συμφωνία που θα γίνει δεν θα είναι μνημόνιο, δεν θα οδηγήσει σε ασφυξία, αλλά σε ανάπτυξη τη χώρα».
Αν και αναγνώρισε την απόκλιση από τους αρχικούς στόχους της κυβέρνησης, εξέφρασε την πεποίθηση πως «θα δοθεί μια νέα, βιώσιμη και ειλικρινής συμφωνία που δεν θα είναι μνημόνιο για τη χώρα. Βεβαίως, αυτό θα γίνει μετά από μεγάλη ταλαιπωρία αυτού του τετραμήνου και ελπίζουμε να γίνει».
Κληθείς να σχολιάσει την προτίμησή του ανάμεσα στο σενάριο της μέτριας συμφωνίας και της ρήξης, τόνισε πως «ανάλογα με το τι εννοούμε μέτρια συμφωνία, δηλαδή αυτά που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας -και σας διαβεβαιώνω, είναι σχεδόν όλα- προσδιορίζουν και οριοθετούν μια τέτοια μέτρια συμφωνία που πιστεύω ότι και οικονομικά βιώσιμη είναι για το μέλλον της χώρας και πολιτικά υπερασπίσιμη».
Πάντως, διαμήνυσε πως «αλλά μία αντίληψη που θα έλεγε ότι μία οποιαδήποτε συμφωνία σαν αυτή που επαπειλείται από διάφορους κύκλους δανειστών δεν θα ήταν καθόλου μέτρια συμφωνία, θα ήταν εντελώς κακή, θα ήταν υπαναχώρηση και από το mail Χαρδούβελη. Προφανώς δεν μας αφορά, δεν μπορούμε να συζητάμε με αυτά τα δεδομένα, αλίμονο».
Τέλος, αναφερόμενος στις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου, διέτεινε πως «για μισθούς και συντάξεις έχουμε στο διηνεκές, όπως, επίσης, και για επιδόματα ή για κάποιο ποσό για προμηθευτές του Δημοσίου...»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης