Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (ΝΔ): Το δημοψήφισμα είναι δείγμα πολιτικής δειλίας - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζει εχθρούς

Βρούτσης (ΝΔ): Το δημοψήφισμα είναι δείγμα πολιτικής δειλίας - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζει εχθρούς
"Οι εκλογές δεν έχουν νόημα"
«Το δημοψήφισμα είναι δείγμα πολιτικής δειλίας, καθώς μετατοπίζει την ευθύνη στους πολίτες», ανέφερε ο  βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρούτσης, μιλώντας στη Real News.
Κατά τον ίδιο, οι εκλογές δεν έχουν νόημα, αφού ο λαός έχει ήδη αποφανθεί.
Υπενθύμισε ότι το 2011 ούτε ο Τσίπρας ήθελε δημοψήφισμα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χτίζει και κατασκευάζει παντού εχθρούς λέγοντας ότι αυτό το κάνει «ως άλλοθι για την απόλυτη αποτυχία της.
Όμως τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιο διχαστικό λόγο χρησιμοποιούν μόνο τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Δημιουργούν εχθρούς, όπως η Ευρώπη, οι ηγέτες της, οι λαοί της, οι ανεξάρτητες αρχές της χώρας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι δήμαρχοι, οι δημοσιογράφοι, η Τράπεζα της Ελλάδας.
Να δούμε ποιος άλλος έχει σειρά».
Ακόμη, έκανε λόγο για συστηματική απουσία ενημέρωσης από τη κυβέρνηση προς τα υπόλοιπα κόμματα, τη Βουλή, αλλά και την κοινωνία.
Ερωτηθείς για το θέμα Στουρνάρα, ο κ. Βρούτσης  απάντησε πως «η επίθεση της κυβέρνησης, αυτή τη φορά, εναντίον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, προδίδει σκοτεινές μεθοδεύσεις, που μοναδικό στόχο έχουν την σταδιακή «άλωση του κράτους».
Περαιτέρω, σημείωσε ότι «ουδείς πέρα από μια «στενή» ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει στην πραγματικότητα, δηλαδή ποιες ακριβώς προτάσεις έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τονίζοντας πως «το ενδεχόμενο της μη συμφωνίας είναι η πλέον απευκταία και καταστρεπτική έκβαση σε αυτό το δήθεν «ηρωικό» σκηνικό διαπραγμάτευσης  που έχει στηθεί από τις 25 Ιανουαρίου και μετά».   
Περαιτέρω, ο κ.Βρούτσης σημείωσε ότι «για εμάς η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις αποτελεί μεταρρύθμιση νοικοκυρέματος και διαφάνειας, ενώ για την κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν όλοι οι άλλοι πολίτες τις συντάξεις κάποιων ομάδων».
Μάλιστα, χαρακτήρισε υποκριτική στάση την  άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μη εφαρμογή της ρήτρας στις επικουρικές και στο εφάπαξ.
Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ακόμη πως «στον αξιακό κώδικα της Ν.Δ. το εθνικό συμφέρον είναι πάντα πάνω από το κομματικό.
Γι’ αυτό παροτρύνουμε και την κυβέρνηση να φτάσει σε συμφωνία για να μην καταρρεύσει η χώρα.
Άλλο αυτό, όμως, και άλλο η δυνατότητα - και η υποχρέωση θα έλεγα - να αξιολογήσουμε ένα προς ένα τα μέτρα που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση.
Καθώς, δεν γνωρίζουμε αναλυτικά τις παραμέτρους της διαπραγμάτευσης, φοβάμαι μήπως η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει το κομματικό της ακροατήριο και για να συντηρήσει τις ιδεοληψίες της, επιβάλλει άδικες και άσκοπες επιβαρύνσεις στους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης